Met de start van de Tour de France nog in de oren duiken we deze zomer de Franse keuken in. En we beginnen met GROOT VLEES: Côte de Boeuf! GO BIG OR GO HOME.
Een mooi groot stuk mals vlees. Côte de Boeuf is een mooie naam voor ribbiefstuk van de oerrib van een rund met het ribbot er nog aan. Het is het voorste deel van het rib-eye dat het meest malse en dikste geaderde spiervlees belooft. Het is boterzacht in je mond en super smaakvol.
Geef deze rib dus de aandacht, liefde en vooral de juiste tijd en temperatuur die het vraagt! En u zult genieten. Echt genieten van dit robuuste maar delicate stuk vlees op je barbecue. Perfect voor een speciale zondag. Dus neem je tijd, en je familie en vrienden zullen ervan genieten. Zeker met dit recept van zoete aardappel en pittige chimichurri. Fijn weekend!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Dubbele Côte de Boeuf met bot
- 1 citroen
- Roomboter
- Verse peterselie
- Verse oregano
- 1 rode ui
- 1 lenteuit
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Zoete aardappel
- Geraspte oude kaas
- Bacon reepjes
- Not Just BBQ Coffee rub
- Not Just BBQ Chimichurri rub
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je BBQ
- 1 schaal om de chimichurri te mengen
- Snijplank
- Scherp mes
- Kookpan
- Ovenschaal
- Theedoek
- Barbecue tang
Bereiding
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Start je BBQ met onze firestarters. Bereid de BBQ temperatuur tot 250 graden Celsius.
2. Kook de zoete aardappelen in een pan met water gedurende 15 minuten, verwijder de schil, snijd ze in dikke plakken en leg de aardappelen in een ovenschaal.
3. Snijd de bosui, rode ui, rode peper, peterselie, oregano en knoflook fijn, rasp de citroenschil.
4. Verdeel de spekreepjes, lente-ui en geraspte oude kaas over de zoete aardappel en bak 30 minuten met de barbecue gesloten.
5. Meng ondertussen alle verse kruiden, rode ui, rode peper, knoflook en citroenschil met de Not Just BBQ chimichurri kruiden en een paar eetlepels olie en balsamicoazijn naar smaak, laat alle smaken intrekken voor een extra pittige bite.
6. Laat de côte de boeuf minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
7. Besprenkel rijkelijk met de Not Just BBQ Coffee rub. Bedek alle kanten goed.
8.Direct op de grill goudbruin grillen.
9. Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160 graden Celsius
10. Voeg op dat moment rookhout toe tussen de kolen. Onze chef-kok gebruikte Cherry Wood Chunks.
11. Grill het vlees indirect tot je een kerntemperatuur hebt tussen de 50-53 graden C.
12. Laat het vlees voldoende rusten, let op je cuisson of gaarheid want het vlees zal nog even doorkoken voordat je het in superdunne plakjes snijdt. Serveer met de chimichurri over het vlees en de aardappelen ernaast. Genieten maar!