De zomermaanden zijn de ideale setting om een mooi stukje verse vis of schaaldieren klaar te maken. En we beginnen gelijk met de grootste uitdaging: verse kreeft van de barbecue. Wij zijn ons altijd bewust dat we barbecueën met eerlijk vlees, vis en zeevruchten en dat we de natuur dienen te respecteren. We hebben het daarom deze keer simpel en basic gehouden, eerlijke smaken waarbij de kreeft zelf de hoofdrol speelt. Hier zijn onze stappen om een heerlijke boterzachte kreeft te bereiden.
Bekijk de YouTube step-by-step video HIER <
Heb jij al eens kreeft gemaakt op de bbq? Benieuwd wat je ervaring was. Tag ons en deel het op Facebook, Instagram of Pinterest dan kunnen wij het delen onder onze fans.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 1 verse kreeft (leven of bevroren, kies zelf)
- Roomboter
- Verse peterselie
- Verse tijm
- Teen knoflook
- 1 citroen
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ fishgrinder
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters voor klaarmaken van je BBQ
- 2 schaaltjes om de olie en boter te mengen
- Snijplank
- Superscherp mes
- BBQ tang
Bereidingswijze
>> Bekijk hier step-by-step how-to video recept <<
Quick recipe steps:
1. Start de BBQ met onze firestarters. Laat de barbecue super heet worden.
2. Meng de olie met fijngesneden verse tijm en knoflook in een kleine schaal. Voeg een beetje Sea Salt uit de grinder toe.
3. Snijd de kreeft doormidden. Dit is een beetje een gedoe, je wilt de kreeft met één beweging doden. Op de kop van de kreeft zie je een kruis. Neem een scherp mes en plaats deze op dit kruis, geef een harde tik en snij de kop en ook het lijf direct door.
4. Verwijder voorzichtig de ingewanden uit de kop.
5. Bestrijk de snijkant van de kreeft met de tijmolie.
6. Leg de kreeften op het rooster van de hete bbq met de snijkanten naar beneden. Grill de kreeft ongeveer 3-4 minuten tot de kreeftenschalen mooi dieprood zijn geworden. Pas op dat het vlees niet te gaar wordt, want dan smaakt het niet lekker.
7. Roer ondertussen de Fish Grinder kruiden, gehakte peterselie en geraspte citroenschil door de boter en breng op smaak met peper en misschien een beetje zout.
8. Draai de kreeften even om en voeg een dikke lik boter toe en laat deze 1 minuut smelten
9. Haal de kreeft van de grill. Voeg nog een lik boter toe op de hete kreeft als je dat lekker vindt. Calorieën daar denken we nu niet aan.
Hak de kreeftenscharen voorzichtig open en haal het vlees eruit. Leg dit in de holte van de kop of naast de kreeft zodat iedereen kan pakken wat hij lekker vindt
Onmiddellijk serveren. Lekker met wat vers Bier Brood, salade of een gepofte aardappel gevuld met spinazie. Geniet ervan!