NIEUW 😋 BBQ RECEPT | Deze in-een-hap-weg taco’s zijn ideaal voor een zonnige dag in de tuin of een informeel feestje. Deze smaakvolle taco’s zijn gevuld met sappige gegrilde kip en een kleurrijke mix van verse groenten met een pittige chilli saus voor een echte smaakexplosie. Een gegarandeerde hit bij vrienden en familie!
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten wat het eindresultaat was! TAG #notjustbbq op je sociale media. Dan delen we het met alle barbecuefans. En vergeet niet onze andere recepten te bekijken EN je te abonneren op ons YouTube-kanaal. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 4 grote tortilla’s
- 3 eetlepels roombotergram
- 500 gram Pulled Chicken van kippendijfilet
- 200 gram crème fraîche
- 6 plakjes cheddar in blokjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Not Just BBQ Chipotle Chilli Rub
- Not Just BBQ Beer Can Chicken
- XL Red Chilli Hot Sauce
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Houtskool
- Snijplank
- Uitsteekvorm
- Scherp mes
- Vuurvast muffinvorm
- Schaal
>> Bekijk HIER de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
TIP! Bekijk de live recept video HIER > Â
1. Verwarm de bbq tot 200 graden, indirecte garing.
2. Rub de kipdijfilets royaal met Beer Can Chicken. Leg de kipdijfilets op het rooster, op indirecte hitte! En grill kort tot een interne temperatuur van 78 graden is bereikt. (Half uurtje ongeveer)
3. Snijd ondertussen zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla’s. Gebruik de ringvorm.
4. Mix gesmolten roomboter met Chipotle Chill rub (erg spicy/heet, dus matig). Haal de tortilla’s hier doorheen. Keer de metalen muffinvorm ondersteboven en zet de tortilla’s tussen de ‘cups’. Zet voor 5 minuten in de grill en laat afkoelen. Het afkoelen is enorm belangrijk, omdat dit de fase is dat de taco hard wordt en zijn vorm behoud.
5. Snipper de rode paprika en ui, en bak die kort in een ovenvaste schaal of op de Monolith grill ring.
6. Meng in een kom de uit elkaar getrokken kip (pulled chicken), kort gebakken paprika in blokjes, gebakken rode ui, crème fraîche, blokjes cheddar en een eetlepel Chipotle Chill rub.
7. Vul elke taco met de mix en bestrooi met cheddar. Zet de taco’s naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 minuten in de nog warme bbq tot de cheddar smelt.
8. Besprenkel met XL Red Chilli hot sauce