Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 500 g gehaktmix
- 1 ei
- ½ kopje broodkruimels
- ½ kopje geraspte parmezaanse kaas
- 3 gele uien (kies medium tot groot)
- 300 gram spek
- Not Just BBQ Mediterranean Rub
- Not Just BBQ Smoke Rub Set, we gebruikten hieruit Holy Smoke
- Not Just BBQ Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce
- Not Just BBQ Hot Chilli Challenge
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Smoke Chunks
- Snijplank
- mengschaal
- bakschaal of vetopvangbakje
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
Meng vlees, ei, kruimels, kaas en Holy Smoke.
Snijd de boven- en onderkant van 3 uien af, halveer ze en pel de schil eraf. Scheid de ui vervolgens in lagen. Gebruik de grotere buitenste lagen.
Neem een kleine handvol van je gehaktmengsel en rol zo 6 ballen, doe iedere bal in een laag ui.
Druk voorzichtig een andere ui-helft op het mengsel. Zo maak je een ui-afdichting rond je gehaktbal.
Ga verder met de rest.
Omwikkel elke “bom” met 3 plakjes spek en zet vast met tandenstokers.
Steek de BBQ aan met firestarters. Prepareer voor indirect grillen op 110 graden.
Bak in een schaal met zijkanten (om vet op te vangen) of leg de ballen op de grill en zet er een bakje met water onder waarin je het vet opvangt. Grill ongeveer 40 minuten of tot interne temperatuur 55 graden C is.
Lak de ballen met Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce bak verder tot intern 65 graden C.
Haal van de grill en bestrooi met gesnipperde bieslook of bosuitjes.
Serveer op een stoere houten plank met alle 5 Hot Chilli Challenge flesjes en eventueel extra Sweet & Spicy BBQ sauce ernaast.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat sappige moink gehaktbom
Meer inspiratie voor de barbecue? Bekijk onze andere recepten: