Een hele vis op de barbecue kan soms een beetje intimiderend zijn. Maar geen zorgen, het is veel minder spannend dan het er uit ziet. Stiekem is het eigenlijk best makkelijk. Regenboogforel is een vis aan de wat kleinere kant, maar dat doet niet af aan zijn smaak. De koriander uit de rub gaat goed met de verse koriander gebruikt in de tomatensalade, evenals de munt met de citrussmaak van de citroen. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 hele regenboogforellen
- 1 citroen
- Bosje verse koriander
- 3 tomaten
- 1 Turks brood
- 1 pak roomboter
- Not Just BBQ Moroccan Rub
- Zout en peper
- Not Just BBQ herbbutter mix
- Olijfolie
Benodigdheden
- Een barbecue die direct kan grillen
- Kolen, aanmaakblokjes, etc. om de barbecue mee aan te steken
- Een snijplank
- Een mes
- Een tang
- 3 bakjes
- Een kwastje
> > Bekijk hier onze Youtube video van dit recept < <
Bereidingswijze
1. Bereid de barbecue voor zodat je direct kan grillen
2. Zorg dat de regenboogforel goed schoon is. De vis die wij hebben gebruikt was van binnen al schoongemaakt, op wat bloedsporen na. Dep dit met een papiertje op en voel of er eventueel nog schubben aanwezig zijn. Indien dit zo is, schraap deze er voorzichtig af met een mes of een vis schraper. Maak 3 inkepingen in het vlees van de vis.
3. Mix de rub met wat olijfolie in een bakje om zo een natte rub te maken. Smeer dit met een kwastje over en in de forel. Snij de citroen in plakjes en leg deze in de vis. Eventueel kan je 2 touwtjes knopen om de vis heen zodat de citroenen er niet uit vallen, maar dit is optioneel.
4. Smeer met een keukenpapiertje wat olijfolie op het rooster van de gril om hem goed in te vetten. Door zowel de vis als het rooster in te vetten voorkom je dat de vis blijft plakken, iets wat nog wel eens voor kan komen. Je kan er ook voor kiezen om de vis tussen een visklem te doen. Zo voorkom je dat de vis blijft plakken en blijft de citroen goed in de vis zitten.
5. Als de barbecue een temperatuur van 140-160°C heeft bereikt leg je de regenboogforel er op. Gril voor ongeveer 6 minuten per kant. De vis is klaar als deze van binnen een witte kleur heeft gekregen en de huid knapperig is geworden.
6. Snij de tomaten, ui en koriander en doe dit samen in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak en mix goed door elkaar.
7. Voor de kruidenboter hoef je alleen maar wat roomboter op kamertemperatuur te laten komen zodat deze zacht genoeg is om te mixen. Voeg ongeveer 1el aan kruiden toe aan 100g roomboter. Voor een sterkere smaak, voeg meer kruiden toe. Mix dit goed door elkaar. Snij het Turkse brood in plakken en smeer hier de kruidenboter op.
8. Zodra de regenboogforel klaar is haal je deze van de barbecue af. Schep wat van de tomatensalade op je bord, met een stuk brood en geniet ervan!