Gevulde bavette rollade met spinazie, pijnboompitten en pesto
Dit is echt een ongelooflijk malse, malse entrecote. Bavette is een favoriet mals vlees voor iedere barbecuer en een aanrader voor het kerstdiner. Het smelt op je tong, heeft een fijne textuur en past perfect bij kruiden en vullingen, en is gemakkelijk te bereiden op de barbecue. Tijdens onze filmopnames maakten onze twee gastbarbecues deze gevulde bavette met spinazie, Parmaham en pijnboompitjes boven op onze Landrover (wat tof). We vielen achteraf allemaal aan, want dit gerecht ziet er kleurrijk uit en het is echt super lekker.
Hier zijn onze stappen om een heerlijke gevulde bavette te bereiden. Bekijk de stap-voor-stap video op YouTube HIER <
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Baby spinazie
- Parmaham
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Pesto
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ Texan Steakhouse BBQ rub
- Not Just BBQ Hickory Smoke Chunks
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters voor aanmaken van je bbq
- Kom of bakvorm voor het roosteren van de noten
- Snijplank
- Scherp mes
- BBQ tang
Bereidingsmethode
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<

Snel recept:
2. Probeer de barbecue met de ventilatieopeningen op een constante temperatuur van 105 °C te houden. Zodra de temperatuur gedurende 15 opeenvolgende minuten 105 °C heeft bereikt zonder de ventilatieopeningen aan te raken, weet je dat je de juiste constante temperatuur hebt.
3. Rooster de pijnboompitten langzaam. Bekijk ze!
4. ‘Butterfly’ ondertussen je bavette. Met de vlindertechniek kun je het vlees gemakkelijker vullen. Vlinderen zorgt ervoor dat de steak tegen de stroom in wordt gesneden in porties. Hoe ‘vlindervlees’ te maken: houd uw vrije hand plat tegen de bovenkant van de biefstuk, steek het mes langs de bijgesneden rand van de biefstuk en begin horizontaal door het midden te snijden. Het doel is om het mes er doorheen te werken, met het graan mee te snijden, van de ene kant naar de andere, waarbij de achterkant intact blijft zoals de rug van een boek. Lees meer op https://www.seriouseats.com/grilled-stuffed-flank-steak-muffuletta-salumi-provolone-olive-salad-recipe
5. Strooi eerst peper en zout op de bavette, niet te veel want de ham geeft ook nog een extra zoute toets. 6. Dan de Parmaham, dan de pesto en tot slot de babyspinazie, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.


7. Rol de bavette tot een rollade, bind deze vast met slagerstouw. Dit doe je door eerst aan het begin en einde een touw in de breedte te binden, dan een touw over de lengte en dan weer in de breedte van de rollade.

8. Breng rondom royaal de Texan Steakhouse Rub aan.

9. Gooi nu de houtblokken over de kolen. Een alternatief zijn onze makkelijk smeerbare Vuurkruiden. Probeer zelf wat je lekkerder vindt.

10. Leg de bavette op de barbecue en sluit de deksel. Het doel is om een kerntemperatuur van 55°C te bereiken waardoor je vlees medium rare wordt. Hiervoor kun je een kerntemperatuurmeter gebruiken.

11. Afhankelijk van de dikte van je vlees duurt het ongeveer één tot twee uur voordat de kerntemperatuur is bereikt. Als je 55°C hebt bereikt, haal je het vlees eraf en laat je het rusten.
12. Snijd in mooie plakjes en serveer dit supermalse kleurrijke gerecht direct.

Serveer onmiddellijk! Lekker met wat versgebakken Bierbrood, salade of aardappelpuree. Genieten!
Gevulde bavette rollade van de barbecue
