De zomers vraag om vis op je barbecue. Verse vis wel te verstaan! Zeebaars is een goede keuze. Mits je het met liefde en aandacht bereid is vis snel klaar en je kan eigenlijk niet fout gaan.
Zeebaars blijft mooi ‘heel’ op de barbecue omdat hij iets steviger is. De smaak is verrassend zacht en niet extreem ‘vissig’, dus ook voor niet-vis-eters kan dit best een moment van proberen zijn.
Laat ons weten hoe jij je zeebaars ervaringen op de BBQ vond en TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met onze fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
Bekijk > > HIER < < de BBQ VIDEO
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 zeebaarzen
- 1 citroen
- Roomboter
- Verse rozemarijn
- Not Just BBQ Garlic and Herb Shaker
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor starten van je BBQ
- 1 kommetje voor de citroenboter
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
Bereidingswijze
>> Bekijk hier het step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Start je BBQ met onze firestarters. Laat de BBQ de 250 grade Celsius bereiken.
2. Rasp de schil van de limoen heel fijn.
3. Snijd de limoen in dunne plakjes.
4. Meng de schil met de boter en de kruiden uit de Not Just BBQ Garlic and Herb Shaker naar smaak.
5. Verwijder de ingewanden en darmen van de zeebaars. Of vraag het aan de visboer. En spoel het schoon.
6. Snijd de vis nu in, ongeveer 3 tot 4 centimeter, een of twee keer aan beide kanten.
7. Leg vervolgens in elke inkeping een half schijfje citroen, een beetje rozemarijn en de limoenboter. Plakjes citroen aan één kant van de vis. Bind het eventueel vast met slagerstouw.
8. Als je wilt, kun je op dat moment rookhout tussen de kolen toevoegen. Onze Cherry Chunks zijn mild en een beetje zoet.
9. Grill de vis, aan de citroenkant (geen plakkerige vis voor jou 😉 op je BBQ gedurende ongeveer 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de vis.
10. Bestrooi met zout en peper naar wens. Lekker met een frisse salade en geroosterde aardappeltjes van de BBQ. Geniet ervan!