De smaak van de zee, verpakt in een verrassende barbecue-ervaring! Ons nieuwste recept neemt je mee naar de kustlijnen met een heerlijke twist: Mosselen ingepakt in butcherpaper. Of de officiële term ‘En Papillot’. Deze stijl van grillen behoudt alle sappen en het kan eigenlijk niet mis gaan. Dit eenvoudige maar verfijnde gerecht combineert het frisse, zilte van de zee met de rooksmaken van je barbecue. Zo maak je indruk op je gasten met onze barbecue mosselen in butcherpaper! Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingredienten
- 2 kilogram mosselen
- 1 rode ui in plakjes
- 1 citroen in partjes
- 2 teentjes knoflook in fijne plakjes
- 8 takjes bladpeterselie
- 1 stokbroodje
- 1 glas witte wijn
- 4 el roomboter
- Not Just BBQ kruidenboter
- Not Just BBQ Mediterranean Rub
Benodigheden
- Kamado barbecue (we gebruikten onze Monolith Icon)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Schaaltje
Bereiding
>> Bekijk HIER onze step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen voor mosselen op de barbecue:
1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen, 200 graden.
2. Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken.
3. Snijd de blaadjes en steeltjes van de peterselie fijn.
4. Neem vier kommetjes en leg er een dubbele laag butcherpaper in. Verdeel er de mosselen, knoflook, uit, fijngehakte peterselie, Mediterranean Rub en de witte wijn over.
5. Vouw het butcherpaper samen om de mosselen, vorm een pakketje met de opening boven.
6. Leg de pakketjes 10 tot 15 minuten op het rooster van de barbecue.
7. Maak ondertussen kruidenboter. Mix de kruidenboter kruiden met de roomboter.
8. Controleer of de mosselschelpen open zijn gegaan door een kijkje te nemen in het pakketje. Zijn de mosselen goed? Zet dan de butcherpaper pakketje zo op ieders bord en serveer en een partje citroen, kruidenboter en stokbrood bij.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat mosselen in butcherpaper op de bbq
Meer zin in zeevruchten van de barbecue? Bekijk ook onze andere recepten: