Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- sap en schil van 1 citroen
- 300 g gekookte gamba’s
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- bosje verse koriander, grofgehakt
- Not Just BBQ Caribbean Jerk
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Gietijzeren grillpan
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui totdat hij glazig is.
2. Doe de fijn gesneden chilipeper bij en de Caribbean Jerk rub. Bak ca. 5 minuten. Roer regelmatig.
3. Voeg de tomatenblokjes, citroenschil en het citroensap toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
4. Voeg extra rub, suiker, zout of peper naar smaak toe.
5. Doe vlak voor het serveren de gamba’s in de saus. Giet de kokosmelk erbij. Roer door en laat warm worden.
6. Strooi de verse koriander over de curryschotel naar smaak.
Klaar! Serveer direct lekker warm, gewoon lekker dippen met stukken platbrood of serveer er witte rijst bij. Natuurlijk kan je zelf nog extra groenten toevoegen.
Voor extra spice, druppel een beetje van één van de 5 chilli saus smaken uit de HOT Chilli Challenge over de curry.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Thaise kokoscurry van gamba op de BBQ
Meer inspiratie voor de barbecue? Bekijk onze andere recepten: