Fingerfood kan niet beter dan met deze lekker plakkerige, smeltende met kaas en vlees gevulde Italiaanse pasta; smoked shotgun shells. Ideaal om te eten bij het kijken van je favoriete sportwedstrijd, of volg je de Giro D’Italia en Formule 1 met Max Verstappen…. jazeker, dan deze shotgun shells zeker maken. Combineer het met moinkballs of chicken fajita. Start je voorbereidingen op tijd. Want de pasta heeft wel tijd nodig om goed te garen. Voordeel is dat je de smoker aanzet, de shells erin en verder weinig omkijken naar. Lees hier stap voor stap hoe we het gerecht voorbereiden, kruiden en garen. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor 2 personen (maar maak er liever het driedubbele van!)
- 10 Cannelloni
- 20 plakken ontbijtspek
- 6 plakken cheddar kaas
Voor de vulling:
- 300 gram rundergehakt
- 1 zakje Mozzerella bolletjes
- Not Just BBQ Garlic Herbs
- Not Just BBQ Himalaya Pink Salt grinder
Benodigdheden
- Kamado barbecue of smoker
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor het aanmaken van de BBQ
- Not Just BBQ Fire herbs
- gietijzeren schaal
- smoker of barbecue
- rookhout chunks whisky
- 2 Schaaltjes om gehakt te mengen + voor de glace
- Vulzak met spuitstuk
- Barbecuetang
- Handschoenen
Bereidingswijze
>> Bekijk hier onze video bij dit recept <<
1. Neem je gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Start je rookproces op zodra je canneloni’s klaar zijn om te gaan roken. Wij gebruiken onze rookhout chunks whisky en natuurlijk onze firestarters, ze zijn zo makkelijk. Laat de BBQ oplopen naar 120-130 graden Celcius.
2. Kruid het gehakt met Garlic Herbs en Himalaya Pinks Salt, in onze handige grinders.
3. Meng de mozarella bolletjes erdoor. En eventueel kan je nog extra pepertjes en peterselie snijden en naar eigen smaak toevoegen, of gebruik onze XL Red Chilli saus. Spice alert, want sommige chilli sauzen zijn lekker pittig!
4. Vul de cannelloni met het gehaktmengsel.
5. Maak een stroperige glaze van de BBQ saus, ketjap manis, basterdsuiker en stroop of honing en roer goed door tot de suiker is opgelost. Smeer de plakken spek royaal in met de glace.
6. Rol de spek om de cannelloni, de spek moet de pasta compleet inpakken dus wees royaal! Wij hadden zelf iets te weinig spek, maar de spek is echt wel nodig om de cannelloni niet te laten uitdrogen, dus rol het er maar goed in.
7. Laat de shotgun shells bij voorkeur enkele uren of een nachtje rusten. De smaken trekken dan al in de cannelloni en weken de pasta.
8. Zodra de smoker gereed is, zet de vuurvaste schaal met de cannelloni goodness erin en dan start het wachten. Minimaal 1,5 uur kunnen deze shells gegaard worden. Het is het wachten waard, dus houd vol.
9. Na 1,5 uur smeer je de shotguns shells nog eens goed in met de overgebleven glace. Geef ze nog een half uurtje extra in de smoker.
10. Leg de laatste minuten plakjes cheddar op een uiteinde van de shotgun shells en laat het kort smelten. En dan wordt je wachten beloond. Ik hoop dat je een grote portie hebt gemaakt, want deze shells gaan hap-slik-weg van je bord. Smakelijk en geniet van je sportwedstrijd, Giro D’Italia of Formule 1.