Warm op met dit Hongaarse stoofgerecht klaargemaakt IN een pompoen op de barbecue. Een heerlijke stoofpot rijkelijk gevuld met dit keer lamsvlees, veel uien, tomaten en paprika’s. De rijke paprikakruiden voegt de typische smaak toe. Verwarmend op een koude winterdag.
Buiten koken is niet langer beperkt tot de zomermaanden. Met NOT JUST BBQ grillen en barbecueën we het hele jaar door, omdat we op elk moment graag genieten van de onovertroffen buitengrillsmaken. NOT JUST BBQ heeft drie klassieke kruiden- en specerijenmixen ontwikkeld om heerlijke winterstoofschotels te maken op de BBQ voor het koudere winterseizoen. Of in de pan of op het fornuis, natuurlijk. Gewoon rundvlees of wild kruiden, groenten of aardappelen toevoegen, in een gietijzeren pan op de barbecue zetten en zachtjes laten stoven. Makkelijk te bereiden en heerlijk om op te warmen op koude winteravonden.
Ga je dit gerecht maken? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Goulash Stew Mix
- Not Just BBQ Chilli Challenge Giftpack
- Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ houten serveerplank
- 500 g lams nek (of schapenvlees wat origineel Hongaars is)
- 1 pompoen
- 200 g krieltjes
- 1 paprika rood
- 150 g sjalotten
- 100 ml water
- lekkere scheut rode wijn
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer onze Monoith grill)
- Kolen
- Grote gietijzeren pan
- Tang
- Metalen spiezen
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
- Breng je barbecue naar een hitte van 200 graden Celcius
- Was en schil de krieltjes, knoflook en sjalotten. Versnipper de sjalot, paprika, tomaat, knoflook en snijd de krieltjes in kleine stukjes.
- Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3×3 cm.
- Snijd de pompoen door midden en schraap de zaadjes eruit.
- Breng de beide pompoen helften van binnen op smaak met peper en zout.
- Doe de fire herbs bij de smeulende kolen zodra het vuur eraf is.
- Prik de lamsschouder aan een spies, kruid ze met de helft van de STEW KRUIDEN (de verhouding is 20 gram per kilo vlees) en rooster het vlees rondom bruin en licht gaar.
- Haal het lamsvlees van de spies af en mix met de krieltjes, blokjes tomaat en paprika en de overige STEW KRUIDEN.
- Schep alle ingrediënten in de twee pompoen helften.
- Zet de pompoen op de grill met indirect hitte en rook ongeveer 90-120 minuten op matig vuur.
Serveer de twee pompoen helften op onze prachtige houten serveerplanken. Het vruchtvlees van de pompoen kan samen met de vulling op ieder bord worden geschept. Geef er een extra kick aan met een van de vijf chilli sauzen uit de Chilli Challenge Pack. Smakelijk!