Kippenbout, kippenpootjes of een hele kip? Kip kan natuurlijk niet ontbreken van de barbecue, evenals gepofte aardappelen. Gepaard met venkel voor die heerlijke maar subtiele anijssmaak. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 venkel
- 2 grote aardappelen
- 1 bakje zure room
- 1 citroen
- handje bieslook
- Louisiana Cajun Rub
- Zout en peper
Benodigdheden
- Een BBQ die indirect kan grillen
- Kolen, aanmaakblokjes, etc. voor het aanmaken van de BBQ
- Aluminiumfolie
- Een mes
- Een snijplank
- Een tang
Bereidingswijze
>> Bekijk hier onze video bij dit recept <<
1. Bereid de BBQ voor zodat je zo indirect kan gaan grillen. Zorg dat de kolen heet genoeg zijn dat de barbecue een temperatuur van 200°C.
2. Haal de kippenbout niet te voortijdig uit de koeling in verband met ongewenste bacteriegroei. Pak de Louisiana Cajun Rub en strooi royaal over de kip heen. Sommige delen van de huid kan je iets optillen, zorg dat je hier onder de kip ook goed kruid zodat het vlees zelf ook een lekkere smaak krijgt. > > > Je vindt de Lousiana Cajun Rub HIER <<<
3. Plaats het rooster op de barbecue en leg de kip met de bolle zijde naar boven op de gril. Gril deze voor ongeveer 20 minuten met een dichte deksel.
4. Keer de kippenbout na 20 minuten om en laat deze nog een half uur grillen. Het is immers van belang dat de kip goed gaar wordt en de kip nergens meer roze kleurt.
5. De aardappels zijn het makkelijkst te bereiden. Deze rol je in aluminiumfolie en stop je tussen de kolen. Bij een grote barbecue kan je deze mooi in het midden van de kolen leggen, terwijl de kip en de venkel er boven grillen.
6. Snij de venkel in partjes en kruid deze met zout en peper. Deze gril je voor 30 minuten met een dichte deksel terwijl je ze periodiek keert.
7. Doe de zure room in een bakje. Knijp hier de citroen in uit en breng op smaak met zout en peper. Pak wat bieslook, vers of gedroogd en voeg dit wederom naar smaak toe aan de dip. Meng alles goed door elkaar en zet aan de kant.
8. Haal de kip, aardappels en venkel van de barbecue af. Voor de kip wordt het aangeraden om in het dikste stuk een snee te maken om te kijken of de kip nergens meer roze is van binnen. Indien dit wel nog is, leg de kip dan nog even terug op de barbecue. De aardappel is gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
9. Snij de aardappel over de lengte en vul dit met de zure room saus. Sprenkel hier eventueel nog bieslook over heen voor presentatie.
En eet smakelijk!