Wil je eens licht en snel op je barbecue, dan is Flammkuchen voor jou! Varieer met de ingrediënten zoals je zou doen met een pizza. Dus grillen naar ieders smaak.
Ingrediënten
- kant-en-klaar flammküchen deeg
- 1 bosje groen asperges
- 1 rode ui
- 200 gram roomkaas
- stuk pittige kaas
- 100 gram spekreepjes
- plakken gekookte ham
- Not Just BBQ Holy Smoke Rub uit de BBQ rubs smoky giftset
- Not Just BBQ Hot Chilli Challenge pack
- Olijfolie
Benodigdheden
- Een barbecue voor indirect grillen
- Kolen, aanmaakblokjes, etc. om de barbecue mee aan te steken
- Een snijplank
- Een mes
- Een tang
- 3 bakjes en 1 grote bak met water
- Een kwastje
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Laat je gietijzeren gerecht op de grill voorverwarmen terwijl de kolen opwarmen.
2. Snijd het kontje van de asperges af en week ze in koud water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de grill.
3. Snijd de ui in dunne ringen en de ham in grove stukken.
4. Bak het spek lichtbruin in de hete schaal en haal het van de grill.
5. Leg de pizzasteen op de grill, zodat deze op temperatuur kan komen.
6. Meng ondertussen de roomkaas met Not Just BBQ Holy Smoke Rub, dit geeft een lekkere zoet-pittige twist. Niet te veel, want er zit al zout in de rub.
7. Snijd de asperges in de lengte door.
8. Rol het deeg uit, bestrijk het met roomkaas en beleg het rijkelijk met de overige ingrediënten.
9. Maak het af met geraspte kaas.
10. Leg de gevulde Flammkuchen op de hete pizzasteen en bak ze met gesloten deksel maximaal 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
11. Snijd in ‘flinke’ stukken en bestrooi naar smaak met een van de 5 smaken uit ons nieuwe Hot Chilli Challenge Pack met chilisaus van niveau 5, 7 tot en met 10!
Je bent gewaarschuwd. Eet smakelijk!
Welk recept ga jij maken? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!