Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor Lomo al Trapo bereiding
- 1 Ossenhaas of diamanthaas
- Droge rode wijn, 500 ml
- 40 gram grof zeezout (njbbq!)
- 1 tomaat
- 1 ui
- Koriander
- 2-3 gesneden rode pepers
- 4 lente-ui of bosui
- 1 limoen
- 2 knoflookteentjes
- 1 el witte wijn azijn
- Not Just BBQ coffee rub
- Not Just BBQ zeezout grinder
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Slagerstouw
- Oude schone theedoek
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer de BBQ. Steek aan met firestarters.
2. Terwijl de kolen opwarmen, week de theedoek en 1,5 tot 1,8 meter slagerstouw in de rode wijn.
3. Leg de met wijn doordrenkte handdoek op een werkoppervlak (dat niet snel vlekt ;)). Strooi het zout over de handdoek en vorm een gelijkmatige laag die groot genoeg is om het complete stuk vlees te bedekken.
4. Verdeel hierna de Coffee Rub over het zout.
5. Leg de diamanthaas of ossenhaas op de kruiden. Rol het rond het vlees. Wikkel het zout en handdoek rond het vlees en omhul het volledig.
6. Bind het met wijn doordrenkte slagerstouw rond het vlees en bind deze elke 3,5 cm op. Giet extra wijn op de theedoek om volledig te laten weken.
7. Leg het ingepakte vlees direct op de hete kolen. Laat ongeveer 10 minuten grillen en draai dan om. Ga door met grillen totdat de diamanthaas een interne temperatuur van zo’n 40-45 graden Celsius (afhankelijk van jouw eigen voorkeur). Haal dan snel je diamanthaas van de houtskool af en laat rusten. De kerntemperatuur zou in zo’n 5 tot 10 minuten tijd moeten stijgen tot zo’n 51-54 graden Celsius.
8. Terwijl je diamanthaas ligt te rusten, maak je de Aji Picante. Combineer alle ingrediënten + wat coffee rub in een blender tot een gladde massa.
9. Haal de diamanthaas uit de theedoek. Deze mag je weggooien. Schraap de zoutkorst van het vlees af en trancheer in mooie stukken. Serveer met de Aji Picante en eet smakelijk!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Diamanthaas Coffee & Wijn Lomo al trapo met Aji Picante
Meer inspiratie nodig voor mooie stukken vlees klaargemaakt op de barbecue? Bekijk onze andere recepten:
- Tomapork ribroast met spruiten en cranberry
- Boeuf Bourguignon winter stoofgerecht
- Taurus beef met pastinaak