Met de komende Thanksgiving hebben we onze koks gevraagd om enkele kipgerechten van de barbecue. We maken een rustige start met een zelfgemaakte kip burger. Simpel. En snel. Maar altijd scoren!
Bekijk de video van onze koks HIER op YouTube
We werken dit keer op een Weber, en bereiden de barbecue voor op directe warmte met een temperatuur tot 220 graden C. Natuurlijk gebruiken we goede kolen en onze Firestarters.
TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 500 gram tot 1 kilo kipgehakt (ze vliegen toch wel van je bbq 😉
- 1 ei per 500 gram
- Verse koriander
- Naar smaak knoflook
- Rode ui
- 2 droge boterhammen of broodkruim
- Hamburgerbroodjes
- Not Just BBQ Caribbean Jerk Rub
- Not Just BBQ Mango Chilli Sauce
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Schaal om gehakt te mengen
- Hamburgervorm of goeie handen
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Haal goed kipgehakt bij je slager.
2. We werken dit keer op een Weber en bereiden de barbecue voor op directe warmte met een teperatuur tot 220 graden C. Natuurlijk gebruiken we goede kolen en onze Firestarters.
3. Terwijl de temperatuur oploopt hebben we genoeg tijd om voor te bereiden. Snijd de ui in ringen en de koriander fijntjes.
4. Pak een grote schaal en meng daarin het kipgehakt met 1 of 2 eieren. Voeg geroosterde broodkruimels toe indien het iets te vochtig is.
5. Voeg royaal de Caribbean Jerk Rub en de fijn gesneden koriander toe. Houd wat koriander over voor decoratie. De rub heeft alles om jouw burger lekker pittig-zoet te maken. De kick krijg je van de chilli, maar er zit ook de kenmerkende bruine suiker, piment en ook al zout, tijm, zwarte peper en een tikje kaneel in. Dus meer kruiden dan dit heb je echt niet nodig, we hebben gezorgd dat het in balans is.
6. Meng alles goed door elkaar en laat even koel rusten. Kwartiertje terug in de koeling.
7. Maak dan je hamburgers. tip: gebruik een hamburgerpers, dan zijn als je hamburgers dezelfde grootte. Maar met je handen kan zeker ook. Tip 2: maak een kleine kuil in het midden van de burger voordat je ze op de grill legt. Dit voorkomt hol trekken van de burger.
8 Barbecue klaar? Experimenteer zeker met onze Smoke Chunks. Die extra rooksmaak zorgt voor nog meer smaakbeleving!
9. Grill je burgers goud bruin, houd de deksel eraf! Je wil je burgers grillen en niet koken.
11. Leg de opengesneden broodjes er even bij zodat ze lekker krokant zijn.
12. Maak alvast je broodje op met saus en coleslaw onderop, leg de burger erop met royaal de Mango Chilli Sauce of XL Chilli Saus. Smakelijk! You can’t go wrong, be the master!