We wilden vandaag iets maken met groenten, gegrilde courgette. Tijdens onze zomerse barbecue video shoot maakten onze hobbykok een recept met Franse basis en Noord-Afrikaanse invloeden. Een hummus.
De typisch Franse lunch begint met een koud voorgerecht zoals een salade en natuurlijk stokbrood. En omdat courgette vaak voorkomt in de Franse keuken, maakten we er deze keer een licht lunchgerecht van in de vorm van een zomerse hummus.
Ga je dit gerecht maken? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 700 gram courgette
- 2-3 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- 1/2 avocado
- 1/4 kop of meer verse kruiden (bv platte peterselie, munt, basilicum of een combinatie)
- Enkele eetlepels yoghurt voor extra romigheid
- Not Just BBQ pepper & Salt shaker
- Not Just BBQ firestarters
- Not Just BBQ Moroccan Rub
Benodigdheden
- Kamado barbecue ( wij gebruikten de Monolith Icon)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Blender
- Schaaltje
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Rooster 2 eetlepels sesamzaadjes (let op!) kort op een plaat/pan en zet apart.
2. Snijd de courgette in de lengte in plakken van ½ cm dik, bestrijk ze met een beetje olijfolie + bestrooi met Moroccan Rub, en gril ze op middelhoog vuur tot goed aangebakken en gaar zijn.
3. Pak de teentjes knoflook in aluminiumfolie en leg naast de courgettes te poffen.
4. Leg de courgettes zodra ze klaar zijn een paar minuten in folie om ze te laten stomen en malser te maken.
5. Pureer de sesamzaadjes kort in een vijzel
6. Houd 2 grote plakken courgette apart. Doe rest van de gegrilde courgette samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een relatief gladde massa.
7. Proef en voeg extra Moroccan Rub naar smaak toe.
Doe het in een kom, maak met een lepel een kleine ronde “kuil” en sprenkel een beetje olijfolie in de kuil. serveer warm of gekoeld.
Eventueel een beetje klein gesneden munt + peterselie eroverheen strooien. Smakelijk!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.