Kruidige kip in combinatie met fris fruit werkt altijd goed op de barbecue. We kiezen deze keer voor een gaarwijze die niet fout kan gaan: kip gestoomd in butcherpaper. De kipfilet kan dan niet uitdrogen, en de smaken dringen goed door in het vlees. En lekker makkelijk, want de pakketjes kunnen zodra ze klaar zijn zó op het bord gepresenteerd worden. Eten uit het pakketje dus. Peri Peri HOT! Krijg je al trek?
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Kipfilet 2 grote borststukken
- Verse ananas
- Knoflook teen, fijngeperst
- 1 Courgette in halve plakjes
- 1 Kleine paprika in blokjes van 2 cm
- 1 lente-ui voor garnering
- Not Just BBQ Peri Peri Rub
- Not Just BBQ Sweet & Spicy BBQ Saus
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Schaal
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer de barbecue voor indirect grillen op ongeveer 180 graden Celcius.
2. Snijd de kipfilet in stukjes van 5 cm.
3. Voeg Peri Peri rub toe en laat marineren
4. Snijd de paprika in blokjes of reepjes, snijd de courgette in halve plakjes, de ananas in plakjes.
5. Snijd vier vellen butcherpaper af, genoeg om de kip en groenten in dicht te vouwen. Leg vervolgens de kip in het midden van het papier en verdeel de groenten, knoflook en 2 à 3 ananas schijfjes toe aan elk pakketje.
6. Verdeel ongeveer 2 eetlepels van de Sweet & Spicy bbq marinade over de kip.
7. Bindt de pakketjes dicht met slagerstouw en leg de kip pakketjes op de gril en verwarm zo’n 10 minuten.
8. Open de pakketjes en garneer met een beetje lente-ui.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat tropische kip-ananas pakketjes Peri Peri
Meer vleesgerechten van de barbecue? Bekijk onze andere recepten: