Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- olijfolie
- Not Just BBQ Garlic Grinder
- Not Just BBQ Chilli & Spice laksaus
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Scherp mes
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<![]()
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de BBQ tot 180 graden C. Maak de barbecue aan met onze Fire Starters. Experimenteer zelf of je extra rookhout in je vuur wilt toevoegen voor een extra rooksmaak aan de aubergine. We hebben 5 smaken dus leef je uit!
2. Snijd de aubergine in de lengte in dikke plakken van minimaal 1 cm dikte. Snijd er voorzichtig een ruitpatroon in waar de kruiden en laksaus goed in kan komen, let op, niet te diep snijden.
3. Besprinkel de plakken met de Not Just BBQ Garlic Grinder. Deze bevat geroosterde knoflook, ui, paprika, zeezout, zwarte peper en peterselie smaken die perfect combineert met de aubergine smaak.
4. Overgiet royaal met olijfolie en wrijf goed alle kanten in.
5. Grill de aubergine zo’n 6 minuten aan beide kanten tot deze bijna gaar is.
6. Smeer dan 1 kant in met de Chilli & Spice laksaus. Leg deze zijde naar boven gekeerd, want je wilt niet dat de laksaus aanbrandt.
7. Laat nog 2 minuten garen of tot je denkt dat ze aubergine goed is. Haal van de grill.
Serveer de aubergine als bijgerecht bij lamsvlees of bovenop een goede maaltijdsalade met pittige kaas. Als extra touch kun je nog enkele druppels sesamolie, balsamico-azijn en extra hot sauce naar smaak toevoegen.