Fajita Hasselback kip met Chipotle Chili rub
Hasselback is een term die je misschien wel kent van een van onze vorige recepten. Het is een kooktruc waarbij je inkepingen maakt in je vlees, vis of groenten. Het wordt voornamelijk gebruikt bij aardappels, maar ook bij kipfilet is het uitstekend te gebruiken. In dit recept vulden we kipfilet met gekleurde paprika en een ui, met geraspte kaas er over heen wat heerlijk gaat smelten.
Benodigdheden
- 2 kipfilets
- 1 paprika, kleur is naar voorkeur
- 1 rode ui
- Geraspte kaas
- NJBBQ Chipotle Chilli Rub
- Kernthermometer
Bereidingswijze
- Bereid de barbecue voor op indirecte hitte, met een temperatuur van ongeveer 160℃.
- Snij de kipfilets in plakken, maar stop ongeveer een centimeter voordat je hem door zou snijden. Hierdoor ontstaan er inkepingen in de kip, maar heb je geen losse plakjes. Snij de ui in grove ringen en de paprika in plakken.
- Bestrooi de kipfilet met de NJBBQ Chipotle Chili rub en smeer deze ook goed in de inkepingen in. Vul vervolgens deze inkepingen met de plakken paprika en ui tot deze goed gevuld zijn.
- Leg de hasselback kipfilets op de barbecue boven het indirecte gedeelte. Doe vervolgens de deksel dicht en laat deze 15-20 minuten garen, afhankelijk van de grootte en dikte van de kipfilets.
- Voeg de laatste 5 minuten de geraspte kaas toe over de kip en laat deze heerlijk smelten.
- De kip is gaar als een kerntemperatuur van 70℃ is bereikt en er nergens meer roze stukken te bekennen zijn. Zodra dit het geval is kan de kipfilet doorgesneden worden en heb je heerlijke fajita hasselback kipfilet stukjes!