Soms moet je het niet zo moeilijk maken voor jezelf en gaan voor een sappige, ouderwetse steak. Dan wel weer een Black Angus mooi stuk vlees, dat dan weer wel. Heerlijk op smaak gebracht met de coffee rub voor een intens rokerige, maar toch licht zoete smaak. Gecombineerd met boterachtige suikermaïs en een aardappelsalade.
Onze kruiden uitproberen? Tag #notjustbbq zodat we jouw bericht onder onze Not Just BBQ barbecue fans kunnen delen.
Onze pizzasteen is van Monolith, maar ook Weber, Napoleon of The Basterd hebben deze in het assortiment.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Coffee Rub
- Not Just BBQ Black Pepper Grinder
- Not Just BBQ Sea Salt Grinder
- Black Angus steak
- Maiskolven
- Boter
- Aardappelen
- Rode ui, knoflook, ei, augurk, bieslook, mayonaise naar smaak
Benodigdheden
- Barbecue met pizzasteen
- Grote en kleinere kom
- Vlees tang
- Aluminiumfolie
- Mes
- Snijplank
- Knoflookpers
>> klik hier voor de link naar de video bij dit recept <<
Methode Black Angus recept
1. Haal je steak uit de koelkast en smeer hem in met de coffee rub. Laat dit even staan zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
2. Neem wat aluminiumfolie en wikkel de maiskolven erin. Voeg wat boter toe en rol de aluminiumfolie losjes op.
3. Kook de aardappelen gaar in een pan. Snijd de andere benodigdheden terwijl ze koken. Als de aardappelen gaar zijn, snijd je ze in stukjes en voeg je de rest van de ingrediënten toe.
4. Zorg dat de barbecue op temperatuur is voordat je de steak erop legt. Grill indirect om mee te beginnen. Met behulp van de kernthermometer houd je de temperatuur bij tot deze op 45 graden staat. Grill de steak daarna direct tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
5. Haal de biefstuk en de maiskolf van de grill.
Laat de steak minimaal 10 minuten rusten en snijd in dunne plakken. Leg enkele plakken op een bord samen met de maïs en de aardappelsalade. Eet smakelijk!