4 X EK BBQ RECEPTEN
š„ā½ Verbeter je EK voetbal kijkervaring met deze eenvoudig te maken en smakelijke barbecuerecepten! Of je nu aan het juichen bent vanaf de bank of een tuinfeest organiseert, deze gerechten zullen zeker scoren bij je voetbalvrienden. šš„
Blijf ons volgen voor meer grillgrootsheid! š„©šš„ Bekijk onze 4 favoriete EK BBQ-recepten, inclusief onze instructievideo’s voor:
1 Mini Chicken Fajita Taco
2 Meat Bomb
3 Broodje Dƶner Kebab
4 Moinkfakkels (of varken in een deken)
Ā
1. Mini Chicken Fajita Taco’s
Deze in-een-hap-weg taco’s zijn ideaal voor een zonnige dag in de tuin, bij je voordeur op de vrijmarkt of een informeel feestje. Deze smaakvolle taco’s zijn gevuld met sappige gegrilde kip en een kleurrijke mix van verse groenten met een pittige chilli saus voor een echte smaakexplosie. Een gegarandeerde hit bij vrienden en familie tijdens het voetbal kijken!
Ga jij dit gerecht bereiden deze EK periode? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
Ingrediƫnten
- 4 grote tortillaās
- 3 eetlepels roombotergram
- 500 grams Pulled Chicken van Kipdijfilet
- 200 gram crĆØme fraĆ®che
- 6 plakjes cheddar in blokjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Not Just BBQ Chipotle Chilli Rub
- Not Just BBQ Beer Can Chicken
- XL Red Chilli Hot Sauce
Makkelijke recept stappen:
TIP! Bekijk de live recept video HIER >
1. Verwarm de bbq tot 200 graden, indirecte garing.
2. Rub de kipdijfilets royaal met Beer Can Chicken. Leg de kipdijfilets op het rooster, op indirecte hitte! En grill kort tot een interne temperatuur van 78 graden is bereikt. (Half uurtje ongeveer)
3. Snijd ondertussen zoveel mogelijk rondjes uit de tortillaās. Gebruik de ringvorm.
4. Mix gesmolten roomboter met Chipotle Chilli rub (erg spicy/heet, dus matig). Haal de tortillaās hier doorheen. Keer de metalen muffinvorm ondersteboven en zet de tortillaās tussen de ācupsā. Zet voor 5 minuten in de grill en laat afkoelen. Het afkoelen is enorm belangrijk, omdat dit de
5. Snipper de rode paprika en uit, en bak die kort in een ovenvaste schaal of op de Monolith grill ring.
6. Meng in een kom de uit elkaar getrokken kip (pulled chicken), kort gebakken paprika in blokjes, gebakken rode ui, crĆØme fraĆ®che, blokjes cheddar en een eetlepel Chipotle Chill rub.
7. Vul elke taco met de mix en bestrooi met cheddar. Zet de tacoās naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 minuten in de nog warme bbq tot de cheddar smelt.
8. Besprenkel met XL Red Chilli hot sauce
2. Moink bombs
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediƫnten
- 500 g gehaktmix
- 1 ei
- Ā½ kopje broodkruimels
- Ā½ kopje geraspte parmezaanse kaas
- 3 gele uien (kies medium tot groot)
- 300 gram spek
- Not Just BBQ Mediterranean Rub
- Not Just BBQ Smoky Rub Set, we gebruikten hieruit Holy Smoke
- Not Just BBQ Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce
- Not Just BBQ Hot Chilli Challenge
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Smoke Chunks
- Snijplank
- mengschaal
- bakschaal of vetopvangbakje
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
Meng vlees, ei, kruimels, kaas en Holy Smoke Rub uit de Smokey Giftset.
Snijd de boven- en onderkant van 3 uien af, halveer ze en pel de schil eraf. Scheid de ui vervolgens in lagen. Gebruik de grotere buitenste lagen.
Neem een kleine handvol van je gehaktmengsel en rol zo 6 ballen, doe iedere bal in een laag ui.
Druk voorzichtig een andere ui-helft op het mengsel. Zo maak je een ui-afdichting rond je gehaktbal.
Ga verder met de rest.
Omwikkel elke “bom” met 3 plakjes spek en zet vast met tandenstokers.
Steek de BBQ aan met fire starters. Prepareer voor indirect grillen op 110 graden.
Bak in een schaal met zijkanten (om vet op te vangen) of leg de ballen op de grill en zet er een bakje met water onder waarin je het vet opvangt. Grill ongeveer 40 minuten of tot interne temperatuur 55 graden C is.
Lak de ballen met Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce bak verder tot intern 65 graden C.
Haal van de grill en bestrooi met gesnipperde bieslook of bosuitjes.
Serveer op een stoere houten plank met alle 5 Hot Chilli Challenge flesjes en eventueel extra Sweet & Spicy BBQ sauce ernaast.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat sappige moink gehaktbom
3. Dƶner Kebab van kalfsvlees
Dƶner kebab is een populair vleesgerecht dat zijn oorsprong vindt in de Turkse keuken, maar inmiddels wereldwijd bekend en geliefd. Mals, dun gesneden plakjes gegrild vlees, meestal geserveerd in een broodje met knisperige groenten.
Wij maakten dit recept de ‘easy way’. Traditioneel wordt dƶner kebab bereid met lamsvlees of rundvlees dat aan een grote verticale spies wordt geregen en langzaam wordt gegrild terwijl het ronddraait. Wij marineerde het vlees in melk en bevroren het, zodat je makkelijker superdunne plakjes kunt snijden. We gebruikte kalfsvlees om dƶner kebab te maken, omdat het een zachtere smaak en textuur geeft aan het gerecht, erg lekker.
Krijg je al trek? Ga je dit gerecht bereiden terwijl je het EK voetbal kijkt? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediƫnten
- Kalfsvlees van de platte bil
- 1 ui
- Melk, 500 ml
- Scheutje azijn
- 4 Turkse broodjes
- 1/2 wortel
- Kwart rode kool
- Halve krop ijsbergsla
- Not Just BBQ Chimichurri Rub
- Not Just BBQ Salt & Pepper shaker
- Not Just BBQ Chilli Garlic Saus
- Not Just BBQ Habanero XL hot sauce
Benodigheden
- Kamado barbecue (we gebruikten onze Monolith Icon met de Fireplate Plancha grillplaat)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Schaal
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover.
2. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en chimichurri rub en een scheutje azijn. Laat het vlees circa 2 uur marineren in de koelkast.
3. Haal het vlees uit de marinade, verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur (of een nachtje) in de diepvries.
4. Snijd de wortel, rode kool en sla in dunne reepjes en meng ze.
5. Bak de pitabroodjes af op de bakplaat.
6. Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes, voeg chimichurri rub toe (niet teveel!) en bak op hoog vuur.
Ā
7. Snijd de broodjes open en vul ze ROYAAL! met salade, gebakken kalfsvlees en de sauzen.Ā
8. Natuurlijk kan kebab niet zonder een sausje.
Dus wij pakten de Chilli Garlic Sauce en deden dat royaal over de broodjes. Voor extra chilli lovers stond de Habanero XL hot sauce klaar. Lekker!!!!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Kebab van kalfsvlees
4. Moinkfakkels
Waarschuwing: dit is zĆ³ lekker, de fakkels vlogen van het bord. Met name door de kaas en de aflak met de pittige sauzen is dit een snelle overheerlijke hotdog op een stokje! Moink fakkels zijn eigenlijk moinkballs aan een spies, hartige kleine “lolly’s” die een lekkere snack zijn op je tuinfeest tijdens het kijken naar de EK voetbal wedstrijden. We laten je zien hoe gemakkelijk het is om ze te maken.
Ga jij dit gerecht bereiden tijdens het EK voetbal 2024? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<
Ingrediƫnten
- 500 gram Runderchipolata worstjes
- 16 plakken Ontbijtspek
- 150 gram geraspte kaas
- BBQ-prikkers (Ā±20 cm, in water gedrenkt)
- NJB-Smokey BBQ Braai Shaker
- NJB-Chilli Garlic Sauce
- NJB-Honey Mustard Sauce
Makkelijke recept stappen:
1. Doe de runderchipolata worstjes op de prikkers.
2. Leg op elk bord 2 plakjes ontbijtspek en wikkel er spiesjes mee.
3. Bereid de grill voor op 180Ā°C indirecte hitte.
4. Grill de stokjes met worsten indirect gedurende 20 minuten.
Ā Ā
5. Mix ondertussen de twee sauzen en voeg hier geraspte kaas.
6. Bestrijk na 15 minuten de spiesen met het honing-BBQ-sausmengsel en gril nog 5 minuten indirect. Wij legden de worstjes eerst in aluminium bakjes zodat de kaas niet teveel in de barbecue lekt.
7. Gril tot slot de beefsticks in ca. 3 minuten boven directe hitte tot ze krokant zijn.
Meer snack vleesgerechten van de barbecue? Bekijk onze andere recepten: