Wil je een exclusief stukje supermals vlees? Dat bovendien niet zo lang hoeft te garen? Dan is de Taurus beef kotelet voor jou. Boterzacht, en smelt op je tong. We maakten een feestelijk chique uitvoering met pastinaak snippers en kort gegrilde trostomaat. Super simpel. En zo lekker zacht. Speciale dagen vragen om delicate gerechten waarbij we onszelf net wat meer uitdagen en op zoek gaan naar iets verrassends en ongewoons. Taurus runderkoteletten zijn niet het hele jaar verkrijgbaar omdat ze niet altijd zo gesneden worden.
De Taurus is een grazer die zowel in Nederland als in meer dan 30 natuurgebieden voorkomt. Ze worden gebruikt om de biodiversiteit te bevorderen, maar ze produceren ook mooi vlees. Er wordt alleen geslacht als het nuttig is voor de natuurgebieden. Het is een Wild Beef en heeft wat meer bite dan een tournedos maar is lekkerder. We hebben de Taurus Beef op de meest klassieke manier bereid. Soms heeft goed vlees niet meer nodig.
Ga je dit gerecht maken? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
(hoeveelheid voor 4 personen)
- 2x 350 gram Taurus beef kotelet
- 1 pastinaak
- Enkele takken trostomaat
- Olijfolie
- Not Just BBQ pepper & Salt shaker
- Not Just BBQ firestarters
- Not Just BBQ Smoke Wood hickory
- Not Just BBQ BBQ steak grinder
Benodigdheden
- Kamado barbecue ( wij gingen voor de Black Bastard)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Kernthermometer
- Gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
- De Big Green egg staat ingericht op direct heat met het gietijzeren rooster er in en op ca. 200 graden.
- Schil dunne plakjes van de pastinaak (wij gebruikten een schaaf). Marineer kort in wat olie en Salt & Pepper grinder.
- Gril de groenten los op het rooster rondom tot ze een kleurtje hebben en leg ze dan even apart met het restant olie en kruiden en plaatsen dit hoger in de Big Green Egg op het RVS rooster om ze even door te laten garen.
- Dan stoken we de Big Green Egg weer iets meer op naar ca. 230 graden.
- Marineer de entrecotes kort met een beetje olie en kruiden van de BBQ steak Grinder
- Gril de entrecotes aan beide kanten op direct heat.
- Halverwege even een kwartslag draaien voor de mooie grillmarks. Let op, ze zijn snel klaar en beter te rood dan te gaar. Laat even rusten en snijdt daarna in superdunne plakjes.
- Serveer de entrecotes met de groenten ernaast en wat saus. Dit is echt een ongelooflijk zachte malse entrecote.
Snijd super dunne plakjes langs het bot. Serveer op een houten plank met daarnaast de geroosterde tomaatjes en pastinaak. Lekker met de rokerige, pittige Lemon Spicy HOT saus. of probeer alle vijf chilli sauzen, zoals de Smokey Sweet uit de Chilli Challenge set. Smakelijk! YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.