Geniet van de vegan barbecuekeuken met onze overheerlijke creatie: Portobello gevuld met gekarameliseerde uien, verse spinazie en romige veganistische geitenkaas. Dit gerecht combineert het rokerige van de grill met de rijke, hartige smaken van de aardse champignon. Of je nu een toegewijde veganist bent of gewoon op zoek bent naar een verrukkelijke variant op traditionele barbecuegerechten, dit hartige, heerlijke gerecht zal je smaakpapillen prikkelen en alles gaat écht op!
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 1 sjalotje
- 125 gram zachte geitenkaas
- Plantaardige olie
- 250 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram pijnboompit
- Not Just BBQ Garlic Grinder
- Not Just BBQ Salt & Pepper Shaker
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Wokpan
- Kleine lage pan of aluminium schaaltjes
- Schaal
- Eventueel een vergiet
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de grill voor op 200 graden.
2. Verwijder het steeltje van de portobello. Maak het schoon met keukenpapier.
3. Bestrijk de portobello’s rondom met olijfolie en breng op smaak met Zout & Peper Shaker. Plaats ze in een gietijzeren lage pan, aluminium bakjes of maak een schaal van aluminiumfolie.
4. Pel en snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een grote pan.
5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door tot alles geslonken is. Breng op smaak met Garlic Grinder. Laat de spinazie goed uitlekken, gebruik indien nodig een vergiet.
6. Meng de spinazie met de geitenkaas. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Garneer met de pijnboompitten.
7. Bak de portobello’s in 15 minuten goudbruin.
Serveer direct lekker warm, garneer met verse spinazie, partjes tomaat. Voor extra spice, druppel een beetje van één van de 5 chilli saus smaken uit de HOT Chilli Challenge over de portobello.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat vegan portobello met spinazie en geitenkaas op de BBQ
Meer vegan lekkers van de barbecue? Bekijk onze andere recepten: