Snelle barbecue tosti | We hebben ‘m gevonden! De snelle tosti op je barbecue en we beloven je dat iedereen er méér dan een nemen. Het is de ultieme combinatie van hartige smaken en sappige texturen, want deze heerlijke barbecue sandwich met kaas en bacon is precies wat je nodig hebt om je smaakpapillen te verwennen.
Gelaagd met een kern van romige kaas, omhuld door een geroosterde boterham die omwikkelt is met bacon en alsof dat nog niet genoeg is ook doordrenkt is met de rokerige aroma’s van onze Not Just BBQ marinade en de barbecue, zal deze sandwich ongetwijfeld het hoogtepunt van je volgende barbecuefeest zijn. Wil je het nog een niveau omhoog brengen? Leg dan naast de kaas ook een reep gerookte beenham en bereid je voor op een smaakvolle, sappige hap van deze simpele creatie.
Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq op je sociale media. Dan delen wij het met alle barbecuefans. En vergeet niet te kijken naar onze andere recepten EN je te abonneren op ons YouTube-kanaal. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Louisiana Rub
- Not Just BBQ Sauce Original of Chili & Spice
- Not Just BBQ firestarters
- 1 beenham (500 gram)
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 16 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 plat stuk kaas (500 gram)
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Kolen
- Snijplank
- Scherp mes
>> Bekijk hier onze step-by-step how-to video recept <<
Easy recipe steps:
1. Optioneel één dag vooraf: snijd beenham kruislings in en leg nacht in marinade van olie + Louisiana Rub.
2. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 170 graden C.
3. Voeg het rookhout toe zodra het vuur dooft.
4. Optioneel: Grill de beenham tot een kerntemperatuur van 65 graden is bereikt. Laat afkoelen.
5. Snijd de korsten van iedere snee casinobrood en rol het brood vervolgens plat met deegroller.
6. Snijd 8 repen kaas én beenham van ongeveer 2 x 2 x 8 cm. Deze zijn als het goed is ongeveer even lang als de plakken brood breed zijn. Bestrijk de plakken brood met mosterd.
7. Leg op het uiteinde van iedere plak brood een reep kaas + een plak beenham. Rol de plakken brood op, zodat de kaas is ingepakt. Wikkel vervolgens ieder broodrolletje in 2 plakken ontbijtspek.
8. Is de BBQ op temperatuur? Leg de tosti rolletjes dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de rolletjes nu ongeveer 3 minuten per kant. In totaal 12 minuten dus.
9. Bestrijk ze na 6 minuten rondom met Mustard & smoke bbq sauce en gaar de rolletjes nog eens 6 minuten. Het kan zijn dat de rolletjes iets langer nodig hebben. Je kunt ze dan eventueel ook even kort afgrillen boven de hete kolen.
10. Haal de tosti rolletjes met bacon nu van de BBQ en serveer ze direct.
Serveer je ze als hapje? Snijd dan ieder rolletje in drieën. Eet smakelijk!