NIEUW 😋 BBQ RECEPT | Soms wil je gewoon dat je vingers plakkerig worden. Stil je verlangen naar warmte met deze knapperige en pittige mango-kippenvleugels!
Deze malse vleugels zijn gedrenkt in een overheerlijke mix van kruiden en saus en zorgen bij elke hap voor een explosie van smaak. Ideaal voor spelavonden, bijeenkomsten of wanneer je in de stemming bent voor een vurige en heerlijke traktatie.
Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten wat het eindresultaat was! TAG #notjustbbq op je sociale media. Dan delen we het met alle barbecuefans. En vergeet niet onze andere recepten te bekijken EN je te abonneren op ons YouTube-kanaal. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Sweet ‘n Sticky Chicken shaker
- Not Just BBQ Mango Chilli Sauce
- Not Just BBQ firestarters
- Not Just BBQ Smoke Chunks Apple
- 1 kg kippenvleugels
- 60 gram tarwebloem
- Sesamzaadjes (bij serveren)
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Houtskool
- Snijplank
- Scherp mes
- Schaal
- Vuurvaste pan
- Aluminiumfolie
>> Bekijk HIER de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer de BBQ op indirect grillen op 220 graden C.
2. Start het vuur met de fire starters.
3. Voeg, zodra het vuur overgaat naar gloei enkele stukjes Smoke Chunks Apple tussen de kolen.
4. Zodra de bbq op temperatuur is plaats je aluminiumbakje gevuld met water onderin de barbecue, zodat hierin de vetten en sappen van de kippenvleugels wordt opgevangen.
5. Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
6. Meng de bloem met Sweet ’n Sticky Chicken en haal de kippenvleugels door de bloem. (Tip: of doe bloem in een zak en voeg kippenvleugels toe en hussel door elkaar).
7. Leg alle kippenvleugels op de grill en haal ze ervan af zodra ze een bruine kleur krijgen. Dit is na ongeveer 45 minuten.
8. Doe de kippenvleugels in een grote schaal.
9. Verwarm de Mango Chilli Sauce in de vuurvaste schaal, voeg daar de kippenvleugels aan toe en meng door elkaar.
10. Stook het vuur op en bak de vleugels nog 8-10 minuten bij 230 graden tot ze bruin en krokant zijn.
serveer op een grote schaal en sprinkel sesamzaadjes eroverheen met klein gesneden rode chilli ernaast.
Naar smaak zelf Mango Chilli Sauce + Sweet ’n Sticky Chicken toevoegen.