Nieuw van Not Just BBQ is de XXL Tortilla Chips.
Heerlijk als snack op de bank met onze Tomato Chili Salsa, maar uiteraard ook geschikt voor de perfecte start van elke BBQ.
Lees nu verder voor het recept van deze overheerlijke Pulled Chicked Nachos.
Methode: indirect
Warmte: 190-210 ° C
Deksel: open / dicht
Ingrediënten:
300-400g Kipfilet
Not Just BBQ Louisiana Cajun Rub
Not Just BBQ Sweet & Spicy marinade and sauce
1 zak Not Just BBQ Tortilla Chips XXL
1 rode ui, gesnipperd
3 tomaten, in blokjes
klein blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
klein blikje mais, afgespoeld en uitgelekt
200 gram geraspte kaas
Olijfolie
Toppings voor de Pulled Chicken Nachos:
3 bosui
Guacamole
crème fraîche
optioneel: 2-3 jalapeno’s
Bereidingswijze
1. Begin met het maken van de pulled chicken. Strooi hiervoor de Louisiana Cajun Rub over de kipfilet. Plaats de kipfilet op de hete BBQ totdat ze gaar zijn, voor zo’n 15-20 minuten.
Laat de kipfilet even afkoelen en trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken.
2. Meng de pulled chicken met de NJBBQ Sweet and Spicy marinade en de helft van de tomatenblokjes en roer goed om en zet apart.
3. Verdeel de helft van de NJBBQ Tortilla Chips over een alumium of vuurvaste ovenschaal, welke op de BBQ kan.
Garneer de nachos met de helft gesnipperde rode ui, kidneybonen, mais, pulled chicken, tomatenblokjes en geraspte kaas en verdeel hierover de rest van de tortilla chips.
Herhaal deze stap en sluit af met de geraspte kaas.
4. Plaats de schaal met nachos op de BBQ en grill de nachos gedurende 10 minuten.
Zodra de nachos klaar zijn, kunnen ze getopt worden met bosui, guacamole en crème fraîche.
Genieten maar!