Wij hebben voor u gemaakt:
- Diamanthaas gegaard in doek Colombian Lomo al Trapo
- Malse exclusieve Côte de Boeuf
- Hunters Pools Bigos stoofpotje met zuurkool, karbonade en worst
- Smores dip om samen te dippen en te delen
RECEPT 1. Diamanthaas Colombian Lomo al Trapo met coffee & rode wijn
Ingrediënten
- 1 Ossenhaas of diamanthaas
- Droge rode wijn, 500 ml
- 40 gram grof zeezout (njbbq!)
- 1 tomaat
- 1 ui
- Koriander
- 2-3 gesneden rode pepers
- 4 lente-ui of bosui
- 1 limoen
- 2 knoflookteentjes
- 1 el witte wijn azijn
- Not Just BBQ coffee rub
- Not Just BBQ zeezout grinder
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Slagerstouw
- Oude schone theedoek
Bereidingsmethode
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snel recept:
1. Prepareer de BBQ. Steek aan met firestarters.
2. Terwijl de kolen opwarmen, week de theedoek en 1,5 tot 1,8 meter slagerstouw in de rode wijn.
3. Leg de met wijn doordrenkte handdoek op een werkoppervlak (dat niet snel vlekt ;)). Strooi het zout over de handdoek en vorm een gelijkmatige laag die groot genoeg is om het complete stuk vlees te bedekken.
4. Verdeel hierna de Coffee Rub over het zout.
5. Leg de diamanthaas of ossenhaas op de kruiden. Rol het rond het vlees. Wikkel het zout en handdoek rond het vlees en omhul het volledig.
6. Bind het met wijn doordrenkte slagerstouw rond het vlees en bind deze elke 3,5 cm op. Giet extra wijn op de theedoek om volledig te laten weken.
7. Leg het ingepakte vlees direct op de hete kolen. Laat ongeveer 10 minuten grillen en draai dan om. Ga door met grillen totdat de diamanthaas een interne temperatuur van zo’n 40-45 graden Celsius (afhankelijk van jouw eigen voorkeur). Haal dan snel je diamanthaas van de houtskool af en laat rusten. De kerntemperatuur zou in zo’n 5 tot 10 minuten tijd moeten stijgen tot zo’n 51-54 graden Celsius.
8. Terwijl je diamanthaas ligt te rusten, maak je de Aji Picante. Combineer alle ingrediënten + wat coffee rub in een blender tot een gladde massa.
9. Haal de diamanthaas uit de theedoek. Deze mag je weggooien. Schraap de zoutkorst van het vlees af en trancheer in mooie stukken. Serveer met de Aji Picante en eet smakelijk!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Diamanthaas Coffee & Wijn Lomo al trapo met Aji Picante
RECEPT 2. Côte de Boeuf met chimichurri en zoete aardappels
Een mooi groot stuk mals vlees. Côte de Boeuf is een mooie naam voor ribbiefstuk van de oerrib van een rund met het ribbot er nog aan. Het is het voorste deel van het rib-eye dat het meest malse en dikste geaderde spiervlees belooft. Het is boterzacht in je mond en super smaakvol. Geef deze rib dus de aandacht, liefde en vooral de juiste tijd en temperatuur die het vraagt! En u zult genieten. Echt genieten van dit robuuste maar delicate stuk vlees op je barbecue. Perfect voor een speciale zondag. Dus neem je tijd, en je familie en vrienden zullen ervan genieten. Zeker met dit recept van zoete aardappel en pittige chimichurri. Fijn weekend! YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Dubbele Côte de Boeuf met bot
- 1 citroen
- Roomboter
- Verse peterselie
- Verse oregano
- 1 rode ui
- 1 lenteuit
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Zoete aardappel
- Geraspte oude kaas
- Bacon reepjes
- Not Just BBQ Coffee rub
- Not Just BBQ Chimichurri rub
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je BBQ
- 1 schaal om de chimichurri te mengen
- Snijplank
- Scherp mes
- Kookpan
- Ovenschaal
- Theedoek
- Barbecue tang
Bereiding
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Start je BBQ met onze firestarters. Bereid de BBQ temperatuur tot 250 graden Celsius.
2. Kook de zoete aardappelen in een pan met water gedurende 15 minuten, verwijder de schil, snijd ze in dikke plakken en leg de aardappelen in een ovenschaal.
3. Snijd de bosui, rode ui, rode peper, peterselie, oregano en knoflook fijn, rasp de citroenschil.
4. Verdeel de spekreepjes, lente-ui en geraspte oude kaas over de zoete aardappel en bak 30 minuten met de barbecue gesloten.
5. Meng ondertussen alle verse kruiden, rode ui, rode peper, knoflook en citroenschil met de Not Just BBQ chimichurri kruiden en een paar eetlepels olie en balsamicoazijn naar smaak, laat alle smaken intrekken voor een extra pittige bite.
6. Laat de côte de boeuf minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
7. Besprenkel rijkelijk met de Not Just BBQ Coffee rub. Bedek alle kanten goed.
8.Direct op de grill goudbruin grillen.
9. Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160 graden Celsius
10. Voeg op dat moment rookhout toe tussen de kolen. Onze chef-kok gebruikte Cherry Wood Chunks.
11. Grill het vlees indirect tot je een kerntemperatuur hebt tussen de 50-53 graden C.
12. Laat het vlees voldoende rusten, let op je cuisson of gaarheid want het vlees zal nog even doorkoken voordat je het in superdunne plakjes snijdt. Serveer met de chimichurri over het vlees en de aardappelen ernaast. Genieten maar!
Eindresultaat van Côte de Boeuf met zelfgemaakte grove chimichurri en zoete kaas aardappels
RECEPT 3. Winterse hunters stoofpot in Poolse Bigos stijl
Ingrediënten
- Not Just BBQ Hunters Stew Mix
- Not Just BBQ Chilli Challenge Giftpack
- Not Just BBQ Firestarters
- 900 g zuurkool (pot of pak)
- 3 el plantaardige olie
- 1 theelepel boter
- 2 grote uien – geschild en fijngesneden
- 500 g schouderkarbonade – in kleine blokjes gesneden
- 4 kabanosy – dunne, gerookte Poolse worstjes, in stukjes van 1 cm gesneden
- 200 g ½ ring kielbasa, Poolse worst – in blokjes gesneden
- 4 pimentbessen
- 2 pruimen – fijngehakt, of 1 el powidla, Poolse pruimenboter
- 1,5 liter water
- 100 g verse witte champignons – gehakt
- ½ krop witte kool – fijngesneden
- roggebrood
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer The Bastard)
- Kolen
- Grote gietijzeren pan
- Middelgroot gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de grill voor op 200 graden.BBQ stoofgerecht Poolse Hunters Stew met kool, karbonade, worst en pruim.
RECEPT 4.Winterse barbecue S’mores DIP om te delen
NIEUWJAAR WINTER BBQ TIP | S’mores dip, waarschuwing dit is zoooo lekker, makkelijk en zal je goed opwarmen op oudejaarsavond. Dus haal die Big BBQ Marshmallows in huis! Als cadeau in een cadeauverpakking of in XXL zakken. Het is een perfect dessert na je barbecuesessie, dus gebruik je barbecue nu hij nog warmte heeft zonder dat je hem opnieuw moet opstoken. Want deze S’mores dip is klaar in 15 minuten.Ingrediënten
- Not Just BBQ XL bag BBQ marshmallow
- Not Just BBQ giftpack in een tube BBQ marshmallow
- dipkoekjes naar keuze, zoals Oreo’s of chocoladesticks
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer de Monolith Junior)
- Kolen
- Gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<