10 x RECEPTINSPIRATIE | DEEL DE ❤️ LIEFDE Valentijnsdag draait om het delen van de liefde ❤️ en er is geen betere manier om dit te doen dan met een aantal speciale barbecuerecepten! 🔥🥩 Of je nu iets rokerigs, zoets of pittigs kookt, er gaat niets boven los gaan op de grill en een romantische maaltijd aan je lief voorzetten. 🍗💖 Laat de smaken het werk doen en deel de liefde voor elkaar en voor koken! 🥰🍴 Wij hebben voor je gemaakt:
- Bavette rollade gevuld met spinazie, pijnboompitten en pesto
- Boeuf Bourguignon winterse stoofpot
- Comforting beef pie van pulled beef
- Chicken Hawaï pakketjes
- Taurus steak met pastinaak en tomaat
- Gegrilde aubergine
- Gerookte zalm roll-ups met artisjok
- Caribbean gamba curry
- Vegan bloemkool steak
- Gevulde portobello
en als extra 11e uitsmijter, om samen romantisch na te smikkelen:
- S’mores dip om samen te dippen en te delen met je Valentijn
Ga je een of meerdere recepten maken? TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
1. Gevulde bavette rollade met spinazie, pijnboompitten en pesto
Dit is echt een ongelooflijk malse, sappige entrecote. Bavette is een favoriet mals vlees voor elke barbecuer en een aanrader voor een romantisch Valentijnsdiner. Het smelt in je mond, heeft een fijne textuur en past perfect bij kruiden en vullingen, en is gemakkelijk te bereiden op de barbecue. Zorg dat je een goede thermometer hebt en breng al je tijd door met je Valentijn terwijl de bavette rustig gaart.
Tijdens onze opnames maakten onze twee gastkoks deze gevulde bavette met spinazie, parmaham en pijnboompitten bovenop onze Landrover (hoe cool). We gingen daarna allemaal aan de slag, want dit gerecht ziet er kleurrijk uit en het is echt superlekker.
We zijn benieuwd naar jouw ervaring. Laat ons zeker je resultaat zien op Facebook, Instagram of Pinterest en we delen het met alle fans.
Ingrediënten
- Baby spinazie
- Parmaham
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Pesto
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ Texan Steakhouse BBQ rub
- Not Just BBQ Hickory Smoke Chunks
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters voor aanmaken van je bbq
- Kom of bakvorm voor het roosteren van de noten
- Snijplank
- Scherp mes
- BBQ tang
Bereidingsmethode
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<

Snel recept:








2. Rijk gevuld BBQ stoofgerecht Boeuf Bourguignon
Dit langzaam gegaarde stoofgerecht is een klassiek Frans gerecht bomvol smaak. Het is gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn, verrijkt met spek, uien en champignons. Het is echt zo’n familiestijl ‘opscheppen maar’ stoofpot.Ga je dit stoofgerecht maken? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Boeuf Bourguignon Mix
- Not Just BBQ Firestarters
- 10 gram spek, in blokjes gesneden,
- 1-2 eetlepel olijfolie
- 1 kg mager stoofvlees (bij voorkeur karbonade), in blokjes en droog gedept
- 1 ui, geschild en in plakjes gesneden
- 1 grote wortel, geschild en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 1 fles van 750 ml volle, jonge rode wijn (*lees het bericht voor alternatieven)
- 2 tot 3 kopjes water
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 18 tot 24 kleine witte zilveruitjes (of een pot zilveruitjes met water gespoeld en uitgelekt)
- Gehakte peterselie
- 1 pond verse champignons, in vieren gesneden
- 2 eetlepels boter
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer onze The Bastard grill)
- Kolen
- Grote gietijzeren pan
- Scherp mes
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Steek de bbq aan met Firestarters, zorg voor directe hitte 250 graden. Laat de pan mee warm worden.
2. Breng een pan water aan de kook en voeg het spek toe. Kook 10 minuten, laat uitlekken en droog met keukenpapier. (Deze stap verwijdert het overtollige zout/rokerige smaak en laat een deel van het vet verdwijnen).
3. Bak het spek in 2 tot 3 minuten goudbruin in een grote pan op de grill. Verwijder het spek met een schuimspaan en bewaar het.
4. Bak het rundvlees aan alle kanten in de hete olie en het spekvet. Verwijder het gebruinde rundvlees en leg apart.
5. Voeg in hetzelfde vet de ui toe en fruit deze tot hij bruin begint te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook en wortels toe en bak nog een paar minuten mee. 6
. Doe het spek en het rundvlees terug in de pan en DOE DE STEW KRUIDEN ERBIJ
7. Strooi vervolgens de bloem erover en schep het vlees in een jasje. Laat 4 minuten garen want de bloem heeft even tijd nodig om te garen!
8. Gooi het vlees na 4 minuten nogmaals om en laat nog 4 minuten garen. (Door dit proces wordt de bloem bruin en krijgt het vlees een lichte korst).
9. Voeg de tomatenpuree toe.
10. Roer de wijn en het water erdoor, zodat het rundvlees nauwelijks bedekt is. Nu is het een goed moment om met een houten lepel alle overgebleven bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen!
11. Breng de barbecue naar indirect garen door hitteschild, en temp mag zakken naar 120 graden.
12. Zodra het begint te pruttelen, deksel erop. Laat 2 1/2 tot 3 uur sudderen of tot het vlees zacht is. Het vlees is gaar als een vork er gemakkelijk in prikt. 13. Terwijl het vlees kookt, bereidt u de uien en champignons.
14. Het schillen van zilveruitjes kan lastig zijn, dus hier is een trucje: breng een pan vol water aan de kook. Terwijl het water kookt, snijd je de wortels van de uien. Voeg dan de uien toe en blancheer ze ongeveer een minuut. Breng ze over in een kom met ijswater om het koken te stoppen. Knijp in elke ui aan het stengeluiteinde en hij zou net uit zijn schil moeten glijden. Zo niet, gebruik dan een schilmesje om de schil te verwijderen. (Wij konden geen verse zilverui vinden en gebruikten zilveruitjes uit een pot die we eerst met water hebben gespoeld en laten uitlekken.
15. Verhit de olijfolie en de boter in een grote pan op matig vuur tot ze borrelen. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, tot ze bruin zijn. Pas op dat de schil niet breekt! Voeg de in kwarten gesneden champignons toe en roerbak kort.
16. Voeg zilverui en champignon bij het vlees nadat dit 2 uur heeft geprutteld.
17. Check na 3 uur of het vlees gaar is. Is dat niet, zet steeds weer een kwartiertje terug en check.
18. Haal van de grill af en scheidt de saus van het vlees, spek en wortels.
19. Zeef de saus door een fijnmazige zeef boven een steelpan. Schep het vet van de saus af en laat nog een minuut of twee sudderen, waarbij je extra vet afroomt als het omhoog komt. Kook tot de saus dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Voeg een paar eetlepels water toe wanneer de saus te dik is.
20. Zet het vlees en de groenten terug op de grill en giet de saus erover.
21. Doe het deksel van de barbecue dicht en laat je gerecht nog even 2 tot 3 minuten sudderen, waarbij je het vlees en de groenten verschillende keren met de saus omschept/bedruipt.
22. Garneer met gehakte peterselie en serveer direct. Dit stoofgerecht is lekker met aardappelpuree of gepofte aardappel. Geniet ervan.
Resultaat, rijk gevuld BBQ stoofgerecht Boeuf Bourguignon.
3. Pot pie met groenten en pulled beef
Ingrediënten beefhammer (of gebruik vis of lam)
- 1 beefhammer (2-2,5 kg)
- Not Just BBQ butcherpaper
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
- Not Just BBQ smokehouse rub
- Not Just BBQ Whisky Pepper Saus
Ingrediënten pot pie
- 160 gram ongezouten roomboter
- 225 gram bloem
- Extra bloem voor uitrollen
- Half ei
- Mespunt salt
- Bruin bier
- 1 winterpeen
- 1 bosui
- 1 doos diepvries erwten
- Not Just BBQ butcherpaper
Bereidingswijze dag vooraf
- Snijdt het vlies, overtollig vet van het vlees.
- Bindt rondom op met slagerstouw.
- Rub in met de Smokehouse kruiden
- Stel de barbecue in voor indirect garen, dome temperatuur op 115-120 graden C
- Maak een mopsaus waarmee je het vlees goed blijft insoppen. Wij gebruikten kopje water, 1 el Whisky Pepper saus, 2 el Smokehouse rub, klontje roomboter), even aan de kook brengen en klaar.
- Leg kersen rookhout op de smeulende kolen.
- Zet beefhammer staand op rooster, lekbak eronder.
- Na een uur roken kan je hierna gaan starten met zo’n 3 tot 4 x moppen van het vlees. Vlot doen, want de warmte in de BBQ wil je optimaal houden.
- Zodra de beef hammer kerntemperatuur 70 graden Celcius heeft, haal je beenmerg eruit met spies/pincet of druk door naar onder. Bewaar het merg apart.
- Pak beefhammer in met butcherpaper. Strak inpakken met slagerstouw en giet er eerst een beetje mopsaus bij.
- Zet terug op grill en gaar door tot 92-94 graden.
- Haal de beefhammer uit het butcherpaper. Smeer de beefhammer royaal in met pepersaus en zet half uur terug op het rooster. Zet het schaaltje beenmerg erbij.
- Laat daarna het vlees half uur rusten, sla het butcherpaper eromheen om de warmte een beetje te behouden. Wanneer je langer laat rusten, rol er dan een schone oude handdoek omheen en leg in een koelbox/tas.
- Voeg roomboter, bloem, half ei en snufje zout bij elkaar in een kom en kneed tot een stevig deeg. Is het nog te kruimelig kneed het dan verder met je warme hand.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Een dag mag ook.
Bereidingswijze op de dag zelf
- Verwarm de barbecue voor op 175 graden Celcius
- Vet de quichvorm licht in en zet opzij.
- Rol het taartdeeg uit. Snijd grote cirkels (groot genoeg voor bodem en zijkanten quichvorm) en kleine cirkels voor het ‘dakje’ van de pie’s uit het taartbodemdeeg. Restjes taartkorstdeeg kan je steeds opnieuw rollen.
- Snijdt alle groenten klein.
- Blancheer de erwten en wortel met heet water. Laat paar minuten in heet water staan.
- Gebruik het vlees van de beefhammer en trek het los met twee vorken. Overgiet met extra Whisky Pepper saus. Voeg aan het mengsel alle groenten toe.
- Bekleed de quichvormen met grotere deegcirkels en verdeel het vleesmengsel gelijkmatig over de vormpjes. Bedek met de kleinere cirkels en knijp de randen samen om af te sluiten.
- Prik gaatjes in de bovenkant van elke taart, of 1 kruis in het midden. Dit is nodig om damp kwijt te kunnen.
- Bak 25 tot 30 minuten, tot de pastei goudbruin kleurt.
- Terwijl de pasteien worden gebakken, kan je eventueel nog een jus maken van vlees van een van je andere gerechten.

4. Tropische kip-ananas-Peri Peri in Butcherpaper pakketje
Kruidige kip in combinatie met fris fruit werkt altijd goed op de barbecue. Deze gaarwijze kan niet fout gaan: kip gestoomd in butcherpaper. De kipfilet kan niet uitdrogen en de smaken dringen goed door in het vlees. En lekker makkelijk, want de pakketjes kunnen zodra ze klaar zijn zó op het bord gepresenteerd worden. Eten uit het pakketje dus. Kan jij tot die tijd al je aandacht geven aan je Valentijn.
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Kipfilet 2 grote borststukken
- Verse ananas
- Knoflook teen, fijngeperst
- 1 Courgette in halve plakjes
- 1 Kleine paprika in blokjes van 2 cm
- 1 lente-ui voor garnering
- Not Just BBQ Peri Peri Rub
- Not Just BBQ Sweet & Spicy BBQ Saus
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Schaal
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer de barbecue voor indirect grillen op ongeveer 180 graden Celcius.
2. Snijd de kipfilet in stukjes van 5 cm.
3. Voeg Peri Peri rub toe en laat marineren
4. Snijd de paprika in blokjes of reepjes, snijd de courgette in halve plakjes, de ananas in plakjes.
5. Snijd vier vellen butcherpaper af, genoeg om de kip en groenten in dicht te vouwen. Leg vervolgens de kip in het midden van het papier en verdeel de groenten, knoflook en 2 à 3 ananas schijfjes toe aan elk pakketje.
6. Verdeel ongeveer 2 eetlepels van de Sweet & Spicy bbq marinade over de kip.
7. Bindt de pakketjes dicht met slagerstouw en leg de kip pakketjes op de gril en verwarm zo’n 10 minuten.
8. Open de pakketjes en garneer met een beetje lente-ui.
Resultaat tropische kip-ananas pakketjes Peri Peri
5. Boterzachte Taurus beef met pastinaak chips
Ingrediënten
- 2x 350 gram Taurus Beef kotelet
- Kleine trostomaten aan het stokje
- 1 Pastinaak
- Not Just BBQ fire starters
- Not Just BBQ smoke wood hickory
- Not Just BBQ BBQ Steak grinder
- Not Just BBQ Salt & Pepper Shaker
Bereidingswijze
6. Gegrilde en gelakte vegan aubergine
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- olijfolie
- Not Just BBQ Garlic Grinder
- Not Just BBQ Chilli & Spice laksaus
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Scherp mes
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de BBQ tot 180 graden C. Maak de barbecue aan met onze Fire Starters. Experimenteer zelf of je extra rookhout in je vuur wilt toevoegen voor een extra rooksmaak aan de aubergine. We hebben 5 smaken dus leef je uit!
2. Snijd de aubergine in de lengte in dikke plakken van minimaal 1 cm dikte. Snijd er voorzichtig een ruitpatroon in waar de kruiden en laksaus goed in kan komen, let op, niet te diep snijden.
3. Besprinkel de plakken met de Not Just BBQ Garlic Grinder. Deze bevat geroosterde knoflook, ui, paprika, zeezout, zwarte peper en peterselie smaken die perfect combineert met de aubergine smaak.
4. Overgiet royaal met olijfolie en wrijf goed alle kanten in.
5. Grill de aubergine zo’n 6 minuten aan beide kanten tot deze bijna gaar is.
6. Smeer dan 1 kant in met de Chilli & Spice laksaus. Leg deze zijde naar boven gekeerd, want je wilt niet dat de laksaus aanbrandt.
7. Laat nog 2 minuten garen of tot je denkt dat ze aubergine goed is. Haal van de grill.
Serveer de aubergine als bijgerecht bij lamsvlees of bovenop een goede maaltijdsalade met pittige kaas. Als extra touch kun je nog enkele druppels sesamolie, balsamico-azijn en extra hot sauce naar smaak toevoegen.
7. Gerookte zalmfilet roll-ups met artisjok
Zalm ‘troisgros’ is een recept van de befaamde Franse gebroeders, bekend van de tv-serie ‘Chef Table France’ waarbij verse zalm en het kruid zuring elkaar verrassend versterkt. Natuurlijk in combi met lekker wat Franse wijn, Franse vermout en visfond.
Check het recept HIER <
Verse zalm en clafoutis gaan ook prima samen. Zeker Mediterrane keuken. Een zacht deeggerecht combineert prachtig met rauwe zalm.
Lees het HIER <
Wij gaan de verse zalm pekelen en oprollen! En dan zachtjes roken boven vuurkruiden, bovendien voorzien van smeuïge roomkaas, verse kruiden en de kick van FRANSE MOSTERD!
Bekijk onze LIVE VIDEO zodat je onze koks de stappen ziet doen, en hieronder lees je ook alle stappen in detail. Het recept hebben we overgenomen van maxdemeatguy.com maar wij hebben er onze eigen, iets minder pittige twist aan gegeven met de Franse mosterd uit onze producten.
Gaat dat samen denk je, mosterd en zalm? Benieuwd wat je ervan vindt. Laat je ons zeker je resultaat zien op Facebook, Instagram of Pinterest dan delen wij het onder alle fans.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Zalmfilet (1 stuk van 1 kg)
- 1 citroen
- Roomkaas, naturel, 200 gram
- Verse krulpeterselie
- Verse dille
- Rietsuiker
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ fishgrinder
- Not Just BBQ Mustard & Smoke BBQ Marinade & Sauce
- Not Just BBQ Honey Mustard Sauce
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je BBQ
- 1 schaal om de roomkaas en kruiden te mengen
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Slagerstouw
- Not Just BBQ Butcherpaper
Bereiding
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen: 1. Begin met een stuk zalm zonder vel van minimaal 1 kilo (verminder de rest van het recept als je minder gebruikt).
2. Wij kiezen ervoor om de zalm een droge ‘pekeling’ te geven. Kruid hiervoor de zalm royaal met 1 deel suiker en 2 delen grof zeezout uit de Not Just BBQ Seasalt grinder zodat er een royale pekellaag ontstaat. Doe er echt veel op! Dit is een belangrijke stap als start voor je rookproces. Het zout onttrekt vocht uit de zalm en je zal merken dat het een malsere en intensere smaak heeft. De rooksmaak zal hierdoor nog meer kans krijgen om effect te hebben op je smaakbeleving. Variant: Je kunt ook een ‘nat’ pekelbad maken. Daarvoor gebruik je dezelfde hoeveelheden suiker en grof zout in een badje water en daarin leg je een nacht de vis. Experimenteer zelf.
3. Pak de vis in met butcher paper en sluit het dicht met slagerstouw. Leg de vis daarna een nacht in de koelkast.
4. Haal de volgende dag uit de koelkast, spoel voorzichtig af met water en dep extreem droog.
5. Kruid de zalm licht met een rub waarin weinig zout zit. Wij gebruikten de Not Just BBQ fishgrinder, want met name het venkelzaad en dillezaad en dilletoppen die in deze kruiden zitten zijn zó goed bij deze vis 6. Start je BBQ met onze firestarters. Bereid de BBQ temperatuur tot 110 graden Celsius/225 F.
7. Maak ondertussen de vulling: hak de jalapeño, dille of peterselie en kappertjes fijn. Combineren met sap van een halve citroen, nog een beetje van de Not Just BBQ fishgrinder en de roomkaas.
8. Smeer de vulling op de zalm.
9. Rol de zalm op en breng in de breedte, om de 2-3 centimeter slagerstouw aan. Snijd met een superscherp mes in plakjes van zo’n 5 cm dikte.
10. Wanneer je extra citrus smaak in je zalm wenst, snijd citrus zoals grapefruit, sinaasappel of citroen in schijfjes en leg dit op de grill, leg hier de zalm roll-ups op.
11. Strooi de Not Just BBQ Fire Herbs de Provence tussen de smeulende kolen en rook (of bak op 110 graden Celsius gedurende ongeveer 30-45min tot de vis 50 graden C. intern raakt.
12. Maak een glazuur van de Not Just BBQ Mustard & Smoke BBQ Marinade & Sauce en verdun eventueel met wat water. 13. Top de zalm met een laagje glazuur, en breng de interne temperatuur tot 60 graden Celsius/130 F.
Wij maakten er nog geroosterde artisjokken bij. Vet ze in met een beetje olie en leg ze heel op de grill, ook hier naar je eigen smaak de EveryDay Grinder of Chilli Rub overheen en kort grillen naast de zalm roll-ups. De blaadjes van de artisjok trek je zó los, even dippen in een klein dipsausje van de Not Just BBQ Honey Mustard Sauce en zuig het blaadje uit. Het hart van de artisjok is heerlijk om zo te eten of voeg het, gesneden, toe aan een salade. Serveer warm. Genieten ervan!
8. Thaise kokoscurry van gamba op de BBQ
Snel een pittige Thaise curry maken op de barbecue? Met dit makkelijke recept zet je binnen 25 minuten een complete maaltijd op tafel. De pittig zoete ‘touch’ uit de Cariben komen samen met Aziatische smaak bommetjes.Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- sap en schil van 1 citroen
- 300 g gekookte gamba’s
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- bosje verse koriander, grofgehakt
- Not Just BBQ Caribbean Jerk
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Gietijzeren grillpan
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui totdat hij glazig is.
2. Doe de fijn gesneden chilipeper bij en de Caribbean Jerk rub. Bak ca. 5 minuten. Roer regelmatig.
3. Voeg de tomatenblokjes, citroenschil en het citroensap toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
4. Voeg extra rub, suiker, zout of peper naar smaak toe.
5. Doe vlak voor het serveren de gamba’s in de saus. Giet de kokosmelk erbij. Roer door en laat warm worden.
6. Strooi de verse koriander over de curryschotel naar smaak.
Klaar! Serveer direct lekker warm, gewoon lekker dippen met stukken platbrood of serveer er witte rijst bij. Natuurlijk kan je zelf nog extra groenten toevoegen.
Voor extra spice, druppel een beetje van één van de 5 chilli saus smaken uit de HOT Chilli Challenge over de curry. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
9. Vegan bloemkool met chilli salsa chimichurri
Vegetarisch barbecueën is populair, maar wil je eens wat anders dan de standaard gevulde portobello?Ga voor een stoere steak van bloemkool! En het mooie is dat hij nog sneller klaar is dan een echte steak. Het lijkt zo simpel, en dat is het ook. Maar superlekker door de bijpassende frisse salsa en marinade. Afgemaakt met je favoriete hete chilisaus.Ingredienten
- 1 bloemkool
- Handje platte peterselie
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 ui
- 1 el azijn
- Olijfolie 50 ml
- Handje pijnboompitjes (garnering)
- Parmezaanse kaas (garnering)
- 2 el boter
- Not Just BBQ pepper & Salt shaker
- Not Just BBQ firestarters
- Not Just BBQ Chipotle Chilli rub
Benodigheden
- Kamado barbecue (we gebruikten onze Monolith Icon)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Kwast
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Blender
- Schaaltje
Bereiding
>> Bekijk HIER onze step-by-step how-to video recept <<![]()
Snelle recept stappen voor bloemkool steaks:
1. Snijd de platte peterselie zo klein mogelijk. Snijd van plet de knoflookteentjes en snipper de witte ui. Voeg samen in een kommetje.
10. Vegan portobello met spinazie en geitenkaas op de BBQ
Geniet van de vegan barbecuekeuken met onze overheerlijke creatie: portobello gevuld met gekaramelliseerde uien, verse spinazie en romige veganistische geitenkaas. Dit gerecht combineert het rokerige van de grill met de rijke, hartige smaken van de aardse champignon.Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 1 sjalotje
- 125 gram zachte geitenkaas
- Plantaardige olie
- 250 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram pijnboompit
- Not Just BBQ Garlic Grinder
- Not Just BBQ Salt & Pepper Shaker
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Wokpan
- Kleine lage pan of aluminium schaaltjes
- Schaal
- Eventueel een vergiet
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<![]()
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de grill voor op 200 graden.
11.Winterse barbecue S’mores DIP om te delen
WINTER BBQ TIP | S’mores dip, waarschuwing dit is zoooo lekker, makkelijk en zal je goed opwarmen op Valentijnsavond. Dus haal die Big BBQ Marshmallows in huis! Als cadeau in een cadeauverpakking of in XXL zakken. Het is een perfect dessert na je barbecuesessie, dus gebruik je barbecue nu hij nog warmte heeft zonder dat je hem opnieuw moet opstoken. Want deze S’mores dip is klaar in 15 minuten.Ingrediënten
- Not Just BBQ XL bag BBQ marshmallow
- Not Just BBQ giftpack in een tube BBQ marshmallow
- dipkoekjes naar keuze, zoals Oreo’s of chocoladesticks
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer de Monolith Junior)
- Kolen
- Gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<![]()
Snelle recept stappen:
1. Onze barbecue had nog steeds warmte, ongeveer 220 graden Celcius.





