Butterfly vlinder kip peri peri
Dit is dé manier om alle delen van een hele kip gelijkmatig te garen op je barbecue. Als het gaat om zomergrillen, zijn er weinig dingen zo indrukwekkend en smaakvol als een perfect gegrilde vlinderkip. Door de ruggengraat te verwijderen en de vogel plat te maken, zorg je voor gelijkmatig garen en laat je de kip al die rokerige barbecuesmaken absorberen.
Het resultaat? Knapperig vel, sappig vlees en een maaltijd die ongetwijfeld een hit zal zijn op elk feestje in de achtertuin. Of je nu een doorgewinterde griller bent of nieuw bent in het koken van kip op deze manier, dit recept leidt je door de stappen om een heerlijke, goudbruine vlinderkip op de barbecue te maken. Pak je tang, steek de grill aan en laten we beginnen!
Ga je dit recept maken? Laat ons weten wat je ervan vindt en deel het op je sociale media.
YOU CAN’T GO WRONG, BE THE MASTER
Ingrediënten
Makkelijke recept stappen:
Bekijk HIER de live bbq recept video >
1. Vul de barbecue voor 1/3 met houtskool, leg er een gietijzeren grill op en steek hem aan.
2. Wikkel de stenen in aluminiumfolie of gebruik zoals wij deden de deksel van een Dutch oven.
3. Leg de kip op zijn buik (velkant) en snijd de ruggengraat eruit.
4. Breek de kip vervolgens plat door erop te drukken en smeer hem helemaal in met olijfolie.
5. Wrijf de kip aan alle kanten in met de Peri Peri rub (voor meer smaak, kruid ook de binnenkant)
6. Besprenkel met wat chili-olie en laat de kip minimaal een half uur marineren in de koelkast.
7. Knijp er vervolgens het sap van een citroen over (vlak voor het grillen!).
8. Verwarm in de tussentijd de bricks (wij gebruikten de deksel van een Dutch Oven) op het rooster van je barbecue.
9. Wanneer het rooster en de bricks erg heet zijn, leg je de gemarineerde kip met de velkant (buik) naar beneden op het indirecte deel van je barbecue.
10. Voeg wat fireherbs toe aan het vuur. Dit geeft extra smaak aan je kip.
11. Leg de stenen/het deksel op de kip en grill de kip ongeveer 30 minuten tot hij gaar en bruin is. (Draai hem halverwege om en bedek hem weer met de stenen)
12. Laat de kerntemperatuur minimaal 70 graden zijn. Als je in de dij prikt en er komt heldere, kleurloze vloeistof uit, is je kip gaar.) Snijd hem in stukken en warm hem op met wat chilisaus ernaast.