4 X Oktoberfest BBQ inspiration recipes
Maak je klaar voor het Oktoberfest deze maand. Bier, nog meer bier en veel vlees! Daarom dachten we dat we je onze moeilijkste live video recepten zouden brengen. Alles wat vet is en goed bij bier past, kan op de barbecue belanden. En met onze kruiden kan het niet misgaan! Geniet van je Oktoberfest! Bekijk hier de 4 beste recepten:
- Meatbombs
- Moink torches met worst en spek
- Butterfly chicken
- GROTE tomahawk
1. Sappige gehaktbom met bacon en kaas
Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 ei
- ½ kopje broodkruimels
- ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 3 gele uien (kies medium tot groot)
- 300 gram spek
- Not Just BBQ Mediterranean Rub
- Not Just BBQ Smoke Rub Set, we gebruikten hieruit Holy Smoke
- Not Just BBQ Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce
- Not Just BBQ Hot Chilli Challenge
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Smoke Chunks
- Snijplank
- Mengschaal
- Bakschaal of vetopvangbakje
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
Meng vlees, ei, kruimels, kaas en Holy Smoke.
Snijd de boven- en onderkant van 3 uien af, halveer ze en pel de schil eraf. Scheid de ui vervolgens in lagen. Gebruik de grotere buitenste lagen.
Neem een kleine handvol van je gehaktmengsel en rol zo 6 ballen, doe iedere bal in een laag ui.
Druk voorzichtig een andere ui-helft op het mengsel. Zo maak je een ui-afdichting rond je gehaktbal.
Ga verder met de rest.
Omwikkel elke “bom” met 3 plakjes spek en zet vast met tandenstokers.
Steek de BBQ aan met firestarters. Prepareer voor indirect grillen op 110 graden.
Bak in een schaal met zijkanten (om vet op te vangen) of leg de ballen op de grill en zet er een bakje met water onder waarin je het vet opvangt. Grill ongeveer 40 minuten of tot interne temperatuur 55 graden C is.
Lak de ballen met Sweet & Spicy BBQ marinade & sauce bak verder tot intern 65 graden C.
Haal van de grill en bestrooi met gesnipperde bieslook of bosuitjes.
Serveer op een stoere houten plank met alle 5 Hot Chilli Challenge flesjes en eventueel extra Sweet & Spicy BBQ sauce ernaast.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat sappige moink gehaktbom
2. Sappige Moinkfakkel als snack
Waarschuwing: dit is zooo lekker, de Moinkfakkels vlogen van het bord. Met name door de kaas en de aflak met de pittige sauzen is dit een snelle overheerlijke hotdog op een stokje!
Snel, makkelijk, pittig en naar ieders smaak, soms kan een eenvoudig gerecht je publiek helemaal tevreden stellen. Probeer dus eens deze quick win, met rundergehaktchipolata, bacon en een goede sausmix is deze Moinkfakkel een handige hap-weg-snack.
Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
Ingrediënten
- 500 gram Runderchipolata worstjes
- 16 plakken Ontbijtspek
- 150 gram geraspte kaas
- BBQ-prikkers (±20 cm, in water gedrenkt)
- NJB-Smokey BBQ Braai Shaker
- NJB-Chilli Garlic Sauce
- NJB-Honey Mustard Sauce
Makkelijke recept stappen:
Moinkfakkel is eigenlijk een moinkball aan een spies, hartige kleine “lolly’s” die een lekkere snack zijn op je tuinfeest tijdens een voetbalwedstrijd of Vaderdag. We laten je zien hoe gemakkelijk het is om ze te maken.
1. Doe de runderchipolata worstjes op de prikkers.
2. Leg op elk bord 2 plakjes ontbijtspek en wikkel er spiesjes mee.
3. Bereid de grill voor op 180°C indirecte hitte.
4. Grill de Moinkfakkels indirect gedurende 20 minuten.
5. Mix ondertussen de twee sauzen en voeg hier geraspte kaas.
6. Bestrijk na 15 minuten de Moinkfakkels met het honing-BBQ-sausmengsel en gril nog 5 minuten indirect. Wij legden de worstjes eerst in aluminium bakjes zodat de kaas niet teveel in de barbecue lekt.
7. Gril tot slot de Moinkfakkels in ca. 3 minuten boven directe hitte tot ze krokant zijn.
3. Butterfly chicken
Dit is dé manier om alle delen van een hele kip gelijkmatig te garen op je barbecue. Als het gaat om zomergrillen, zijn er weinig dingen zo indrukwekkend en smaakvol als een perfect gegrilde ‘butterfly’ kip. Door de ruggengraat te verwijderen en de kip plat te maken, zorg je voor gelijkmatig garen en laat je de kip al die rokerige barbecuesmaken absorberen.
Het resultaat? Knapperig vel, sappig vlees en een maaltijd die ongetwijfeld een hit zal zijn op elk feestje in de achtertuin. Of je nu een doorgewinterde griller bent of nieuw bent in het barbecueën met kip op deze manier, dit recept leidt je door de stappen om een heerlijke, goudbruine vlinderkip op de barbecue te maken. Pak je tang, steek de grill aan en laten we beginnen!
Ga je dit recept maken? Laat ons weten wat je ervan vindt en deel het op je sociale media.
Ingredients
Easy recipe steps:
Bekijk de live bbq video HIER >
1. Vul de barbecue voor 1/3 met houtskool, leg er een gietijzeren grill op en steek hem aan.
2. Wikkel de stenen in aluminiumfolie of gebruik zoals wij deden de deksel van een Dutch oven.
3. Leg de kip op zijn buik (velkant) en snijd de ruggengraat eruit.
4. Breek de kip vervolgens plat door erop te drukken en smeer hem helemaal in met olijfolie.
5. Wrijf de kip aan alle kanten in met de Peri Peri rub (voor meer smaak, kruid ook de binnenkant)
6. Besprenkel met wat chili-olie en laat de kip minstens een half uur marineren in de koelkast.
7. Knijp er vervolgens het sap van een citroen over (vlak voor het grillen!).
8. Verhit in de tussentijd de bricks (wij gebruikten de deksel van een Dutch Oven) op het rooster van je barbecue.
9. Wanneer het rooster en de bricks erg heet zijn, leg je de gemarineerde kip met de velkant (buik) naar beneden op het indirecte deel van je barbecue.
10. Voeg wat vuurkruiden toe aan het vuur. Dit geeft extra smaak aan je kip.
11. Leg de stenen/het deksel op de kip en grill de kip ongeveer 30 minuten tot hij gaar en bruin is. (Draai hem halverwege om en bedek hem opnieuw met de stenen)
12. Laat de kerntemperatuur minimaal 70 graden zijn. Als je in de dij prikt en er komt heldere, kleurloze vloeistof uit, is je kip gaar.)
Snijd hem in stukken en verwarm hem met wat chilisaus ernaast.