Vegetarisch barbecueën is populair, maar wil je eens wat anders dan de standaard gevulde portobello? Ga voor een stoere steak van bloemkool! En het mooie is dat hij nog sneller klaar is dan een echte steak.
Het lijkt zo simpel, en dat is het ook. Maar superlekker door de bijpassende frisse salsa en marinade. Afgemaakt met je favoriete hete chilisaus. Gebruik een mooie grote bloemkool, zodat je van het middenstuk goede plakken kunt snijden. De bloemkoolroosjes aan de buitenkant zijn natuurlijk perfect voor een frisse salade of als basis voor een bloemkoolpizza. (maar dat maken we een andere keer)
Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingredienten
- 1 bloemkool
- Handje platte peterselie
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 ui
- 1 el azijn
- Olijfolie 50 ml
- Handje pijnboompitjes (garnering)
- Parmezaanse kaas (garnering)
- 2 el boter
- Not Just BBQ pepper & Salt shaker
- Not Just BBQ firestarters
- Not Just BBQ Chipotle Chilli rub
Benodigheden
- Kamado barbecue (we gebruikten onze Monolith Icon)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Kwast
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Blender
- Schaaltje
Bereiding
>> Bekijk HIER onze step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen voor bloemkool steaks:
1. Snijd de platte peterselie zo klein mogelijk. Snijd van plet de knoflookteentjes en snipper de witte ui. Voeg samen in een kommetje.
2. Voeg vervolgens de azijn en de olie toe en roer goed door. Breng op smaak met Chipotle Chili rub. Laat staan tot serveren.
3. Rooster de pijnboompitjes kort in een grote, droge koekenpan tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan.
4. Verwijder de bloemkoolbladeren en snij de bloemkool in plakken van 2-3 centimeter dik.
5. Bestrijk de plakken bloemkool met wat olie of boter en grill ze 3-4 minuten per kant op het rooster van de barbecue. Tussendoor mag je best extra met boter besmeren.
6. Serveer de bloemkoolsteaks met de pijnboompitjes en strooi wat naar smaak wat zout/peper uit de molen erboven.
7. Smeer een beetje chimichurri-salsa over de bloemkool. Geef de rest van de chimichurri ernaast.
Rasp grove vlokken Parmezaanse kaas over de steaks en serveer warm direct.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.