Forel is een perfecte vis voor een warme zomeravondbarbecue. Houd de vis gewoon heel en laat de natuurlijke smaken naar boven komen met verse kruiden, onze viskruiden en een verse citroen en hup je gerecht is klaar. De vis heeft slechts enkele minuten nodig op de barbecue.
De ‘En Papillotte’ kookstijl is een gemakkelijke en niet-te-missen bereidingswijze. Je gerecht wordt in Butcher Paper gevouwen waardoor het gestoomd wordt en niet uitdroogt. In het pakket voeg je je kruiden, boter of iets als kleine tomaatjes of mini-aardappeltjes toe en dat laat je met elkaar garen. Easy does it!
Ons Not Just BBQ team probeerde ons nieuwe Butcher Paper uit tijdens onze zomerse team-bbq dag. Bekijk de video en laat ons weten hoe jij vis op de BBQ het liefste klaar maakt.
TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met onze fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN te abonneren. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 2 verse forellen
- 1 citroen
- Roomboter
- Verse kruiden zoals rozemarijn, dragon, platte peterselie
- Not Just BBQ Fish Grinder
- Not Just BBQ Himalaya Pink Salt
- Not Just BBQ Black Pepper
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je barbecue
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
Bereidingswijze
>> Bekijk hier ons step-by-step how-to video recept <<
Quick recipe steps:
1. Steek de barbecue ruim van tevoren aan. Of zoals wij doen, eerst gerechten grillen die tegen een hogere temperatuur kunnen en eindigen met deze snelle en lichte vis.
2. Begin je BBQ met onze firestarters.
3. Spoel de vis met koud water en dep droog.
4. Zodra de kolen wit worden en geen vlam meer hebben, voegt je de Fire Herbs en Smoke Chunks tussen de kolen. Dit ruikt zo lekker!
5. Leg de forel op een stuk slagerspapier, groot genoeg om de forel later in te kunnen pakken.
6. Steek ondertussen verse kruiden en schijfjes citroen in de buik van de forel.
7. Kruid royaal met de Fish Grinder, en nog wat extra Himalaya Pink Salt en Pepper naar smaak.
8. We voegden een paar lekker dikke likken roomboter toe net naast de forel. Als je het doet, doe het goed.
9. Vouw het Butcher Paper rond de forel, maak er een pakketje van. Je kunt het eventueel dichtbinden met wat slagerstouw.
10. Sluit de barbecue en laat alles zachtjes garen. Pak maar even een wijntje of biertje, je hebt het verdiend! Draai de pakketjes na 8 minuten voorzichtig om. Het Butcher Paper beschermt de vis ‘En Papillotte’ stijl en zorgt ervoor dat de sappen van de vis in het pakket blijft en de vis niet uitdroogt, maar de rook komt wel bij de vis en geeft hem die extra smaaksensatie.
11. Maak ondertussen je bijgerecht klaar, zoals kleine aardappeltjes met kruiden en een heerlijke frisse salade.
12. Serveer de forel gewoon IN het Butcher Paper als pakket en leg de bijgerechten ernaast. Bon appetit!