Met het begin van de zomer en de Tour de France in aantocht, brengen we je deze keer alvast in de Franse zonnige sferen met een bijzonder verfijnd barbecuegerecht. Vers gegratineerde oesters van je barbecue, met een pittig pepertje en frisse citroensmaak! Sterk aanbevolen! Lees hier stap voor stap hoe we het gerecht bereiden, kruiden en koken.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor 12 oesters
- 12 oesters (of maak een dubbele portie! Ze zijn zó weg)
- 1 citroen
- 25 Gram Panko broodkruim
- Verse peterselie
- 1 lenteui
- 25 Gram pepperoni
- 10 Gram ongezouten roomboter
- Not Just BBQ Garlic & Herb seasoning
- Not Just BBQ Lemon and Pepper grinder
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor de voorbereiding van de BBQ
- 1 schaal om de ingrediënten te mixen
- Snijplank
- Scherp mes
- Oestermes
- Theedoek
- Barbecue tang
Bereidingswijze
>> Watch our step-by-step how-to video recipe <<
1. Start de BBQ met onze firestarters. Laat de temperatuur van de BBQ oplopen naar 150 degrees Celcius.
2. Hak de knoflook, lente-ui, peterselie en pepperoni fijn.
3. Zet een hittebestendige pan op het rooster. Verhit de boter en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en meng de panko en wat Garlic & Herb seasoning.
4. Haal de oesters uit de koelkast en maak ze meteen klaar.
5. Open de oesters. Leg elke oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de platte kant naar boven en het scharnier naar u toe gericht. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik voorzichtig open. Snijd vervolgens de sluitspier af door met het mes over de platte kant te schrapen. Open de schaal en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp. Laat niet meer dan ½ el vloeistof in de schaal zitten.
6. Verdeel het peperoni kruim over de oesters.
7. Leg de oesters op de barbecue. Grill ongeveer 4 minuten met gesloten deksel.
8. Leg de oesters op de barbecue. Grill ongeveer 4 minuten met gesloten deksel. Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en plaats de partjes citroen ertussen zodat iedereen kan toevoegen wat hij wil. Voeg wat vers gesneden lente-ui toe en Lemon and Pepper herbs from our grinder eroverheen. Smakelijk!