WARM OP BIJ DIT WINTERSE HUNTERS STOOFGERECHT |
Ga je dit gerecht maken? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Hunters Stew Mix
- Not Just BBQ Chilli Challenge Giftpack
- Not Just BBQ Firestarters
- 900 g zuurkool (pot of pak)
- 3 el plantaardige olie
- 1 theelepel boter
- 2 grote uien – geschild en fijngesneden
- 500 g schouderkarbonade – in kleine blokjes gesneden
- 4 kabanosy – dunne, gerookte Poolse worstjes, in stukjes van 1 cm gesneden
- 200 g ½ ring kielbasa, Poolse worst – in blokjes gesneden
- 4 pimentbessen
- 2 pruimen – fijngehakt, of 1 el powidla, Poolse pruimenboter
- 1,5 liter water
- 100 g verse witte champignons – gehakt
- ½ krop witte kool – fijngesneden
- roggebrood
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer The Bastard)
- Kolen
- Grote gietijzeren pan
- Middelgroot gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de grill voor op 200 graden.
2. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Als u liever een iets minder zure smaak, spoel de zuurkool dan af met koud water en laat hem vervolgens uitlekken. Als u van zuur houdt, knijp dan met uw handen het vocht eruit. Zet opzij.
3. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een grote ovenvaste pan of Dutch oven en voeg de uien toe. Bak op een zeer laag vuur gedurende 10 – 15 minuten, tot de uien zeer zacht en licht goudkleurig zijn.
4. Voeg het varkensvlees toe aan de pan en bak het op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 10 minuten, zodat het langzaam bruin wordt terwijl het vet vrijkomt.
5. Voeg de worsten toe aan de pan en roer ze om.
6. Voeg de zuurkool toe.
7. Voeg pruimen of powidta toe en voeg de Not Just BBQ STEW KRUIDEN toe.
8. Giet water erbij. Dek af met een deksel of folie en kook in de grill gedurende 1,5 uur. Zet na de eerste 15 minuten de bbq lager op 180C.
9. Bak tegen het einde van de kooktijd de verse champignons in een aparte pan met de resterende olie.
10. Voeg ze samen met de verse kool toe aan de stoofpot, roer goed om, dek af en zet nog een uur terug met gesloten deksel.
11. Als er nog veel vocht in de bigos zit, zet de pan dan op een matig vuur en laat het geheel, onafgedekt, ongeveer 10 minuten sudderen of tot een deel van het vocht verdampt is (hoewel met nog wat vocht best lekker is!).
Klaar! Serveer met roggebrood. De Bigos is heerlijk om meteen op te eten, maar nog lekkerder de volgende dag na goed te zijn opgewarmd.