Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 1 to 1,5 kg buikspek
- Not Just BBQ Mediterranean Rub
- Not Just BBQ Seasalt
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Smoke Chunks
- Snijplank
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Spoel het buikspek af met koud water en dep goed droog.
2. Trim buikspek tot mooi rechthoekig geheel, snijd overtollige vetrandjes eventueel weg.
3. Met puntje van breekmes maak je nu enorm veel gaatjes in het vel. Hoe meer hoe beter.
4. Leg het buikspek in een diepe schaal en strooi een dikke laag zout over het vel. Laat dit een nachtje rusten in de koelkast.
5. Haal het buikspek uit de koelkast en spoel het af met koud water. Dep het nu goed droog met papier en eventueel nog eens met een droge doek. Het is nu enorm belangrijk dat het vel goed droog is.
6. Leg het buikspek met de vleeskant naar boven. Snij het vlees kruislings ondiep in met een scherp mes.
7. Rub royaal de Mediterranean kruiden over het vlees en wrijf het in de inkepingen.
8. Rol het buikspek op en bindt het dicht met slagerstouw. (vraag hulp hierbij, want het rolt snel weer terug!)
9. Maak de BBQ klaar voor indirect garen op 140-150 graden C.
10. Leg de Porchetta op de grill tot een kerntemperatuur van 70 graden C is bereikt.
11. Leg wat rookhout op de smeulende kolen.
12. Verhoog nu de temperatuur van je BBQ naar 220°C – 240°C, zo gaan we het vel krokant maken. Doe dit voor zo’n 20 min tot het vel mooi krokant is. Mocht dit nog niet het geval zijn laat je het verder garen. Maar houd de Porchetta goed in de gaten en voorkom verbranden.
13. Laat het vlees daarna nog een kleine 10 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen in het vlees.
14. Snijd de Porchetta met een gekarteld mes, zoals een broodmes, om makkelijk door het krokant vel te komen.
Serveer met gegrilde ratatouille groenten of een salade.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Italiaans Porchetta porkbelly op de BBQ
Meer inspiratie voor de barbecue? Bekijk onze andere recepten: