Döner kebab is een populair vleesgerecht dat zijn oorsprong vindt in de Turkse keuken, maar inmiddels wereldwijd bekend en geliefd. Mals, dun gesneden plakjes gegrild vlees, meestal geserveerd in een broodje met knisperige groenten.
Wij maakten dit recept de ‘easy way’. Traditioneel wordt döner kebab bereid met lamsvlees of rundvlees dat aan een grote verticale spies wordt geregen en langzaam wordt gegrild terwijl het ronddraait. Wij marineerde het vlees in melk en bevroren het, zodat je makkelijker superdunne plakjes kunt snijden. We gebruikte kalfsvlees om döner kebab te maken, omdat het een zachtere smaak en textuur geeft aan het gerecht, erg lekker.
Krijg je al trek? Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Kalfsvlees van de platte bil
- 1 ui
- Melk, 500 ml
- Scheutje azijn
- 4 Turkse broodjes
- 1/2 wortel
- Kwart rode kool
- Halve krop ijsbergsla
- Not Just BBQ Chimichurri Rub
- Not Just BBQ Salt & Pepper shaker
- Not Just BBQ Chilli Garlic Saus
- Not Just BBQ Habanero XL hot sauce
Benodigheden
- Kamado barbecue (we gebruikten onze Monolith Icon met de Fireplate Plancha grillplaat)
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Not Just BBQ Butcherpaper
- Snijplank
- Schaal
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover.
2. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en chimichurri rub en een scheutje azijn. Laat het vlees circa 2 uur marineren in de koelkast.
3. Haal het vlees uit de marinade, verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur (of een nachtje) in de diepvries.
4. Snijd de wortel, rode kool en sla in dunne reepjes en meng ze.
5. Bak de pitabroodjes af op de bakplaat.
6. Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes, voeg chimichurri rub toe (niet teveel!) en bak op hoog vuur.
7. Snijd de broodjes open en vul ze ROYAAL! met salade, gebakken kalfsvlees en de sauzen.
8. Natuurlijk kan kebab niet zonder een sausje.
Dus wij pakten de Chilli Garlic Sauce en deden dat royaal over de broodjes. Voor extra chilli lovers stond de Habanero XL hot sauce klaar. Lekker!!!!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat Kebab van kalfsvlees
Meer snack vleesgerechten van de barbecue? Bekijk onze andere recepten: