4 X KONINGSDAG BBQ INSPIRATIE RECEPTEN
Oranje boven! Bereid je voor op een koninklijk barbecuefeest op Koningsdag met deze heerlijke recepten. Van sappige pulled chicken taco’s tot verrassende Jalapeño Poppers en overheerlijke moink fakkels, deze serie barbecuerecepten is perfect om je feestmenu mee te vullen. Dus steek de grill aan, laat de oranje vlaggen wapperen en geniet van een onvergetelijke dag vol smaak en plezier. Dit zijn onze toprecepten die je echt moet maken rond de verjaardag van Koning Willem-Alexander.
1. Jalapeño Poppers op je barbecue, voor onze koningin!
Een beetje temperament, speciaal voor onze koningin Maxima. En dus wat meer pit, zodat de voetjes van de vloer kunnen, want dansen dat kunnen ze in Argentinië. Deze week luidt de herfst zich aan en dat vraagt om iets meer hitte. Vind je ook niet? Ons Not Just BBQ team maakte deze Jalapeño pepers gevuld met roomkaas, kruiden en lekker wat spek eromheen. We beloven je, die poppen zó van je bord. Dus maak er lekker veel.
Ingrediënten
- Veel groene en rode pepers
- Roomkaas
- Geraspte kaas
- Ontbijtspek
- Not Just BBQ Louisiana Cajun rub
- Not Just BBQ Chipotle Chilli rub
- Not Just BBQ Black Pepper
- Not Just BBQ Salt
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je BBQ
- Snijplank
- Scherp mes
- Barbecue tang
- Schaaltje om de vulling te roeren
- Lepeltje
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer je barbecue met deksel, voor indirecte hitte. Minimale temperatuur 110 graden C. De firestarters kunnen je helpen met je vuur.
2. Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten.
3. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en de Louisiana Cajun rub seasoning kruiden. Die zijn pittig zoet.
4. Vul elke halve peper met een flinke theelepel van de kaasmix
5. Snij de ontbijtspek doormidden en wikkel een halve plak om de gevulde peper.
6. Strooi Chipotle Chilli rub over de spek. Let op want dit is best spicy.
7. Gaar de pepers zo’n 15 minuten tot de spek goudbruin is, de kaas gesmolten en de jalapeño pepers iets zachter.
8. Smeer de pepers de laatste paar minuten in met een beetje barbecue saus. Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
2. Moinkfakkels
Waarschuwing: dit is zó lekker, de fakkels vlogen van het bord. Met name door de kaas en de aflak met de pittige sauzen is dit een snelle overheerlijke hotdog op een stokje!
Ga jij dit gerecht bereiden tijdens Koningsdag? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<
Ingrediënten
- 500 gram Runderchipolata worstjes
- 16 plakken Ontbijtspek
- 150 gram geraspte kaas
- BBQ-prikkers (±20 cm, in water gedrenkt)
- NJB-Smokey BBQ Braai Shaker
- NJB-Chilli Garlic Sauce
- NJB-Honey Mustard Sauce
Makkelijke recept stappen:
Moink fakkels zijn eigenlijk moinkballs aan een spies, hartige kleine “lolly’s” die een lekkere snack zijn op je tuinfeest tijdens Koningsdag. We laten je zien hoe gemakkelijk het is om ze te maken.
1. Doe de runderchipolata worstjes op de prikkers.
2. Leg op elk bord 2 plakjes ontbijtspek en wikkel er spiesjes mee.
3. Bereid de grill voor op 180°C indirecte hitte.
4. Grill de stokjes met worsten indirect gedurende 20 minuten.
5. Mix ondertussen de twee sauzen en voeg hier geraspte kaas.
6. Bestrijk na 15 minuten de spiesen met het honing-BBQ-sausmengsel en gril nog 5 minuten indirect. Wij legden de worstjes eerst in aluminium bakjes zodat de kaas niet teveel in de barbecue lekt.
7. Gril tot slot de beefsticks in ca. 3 minuten boven directe hitte tot ze krokant zijn.
3. Mini Chicken Fajita Taco’s
Deze in-een-hap-weg taco’s zijn ideaal voor een zonnige dag in de tuin, bij je voordeur op de vrijmarkt of een informeel feestje. Deze smaakvolle taco’s zijn gevuld met sappige gegrilde kip en een kleurrijke mix van verse groenten met een pittige chilli saus voor een echte smaakexplosie. Een gegarandeerde hit bij vrienden en familie!
Ga jij dit gerecht bereiden deze Koningsdag? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
Ingrediënten
- 4 grote tortilla’s
- 3 eetlepels roombotergram
- 500 grams Pulled Chicken van Kipdijfilet
- 200 gram crème fraîche
- 6 plakjes cheddar in blokjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Not Just BBQ Chipotle Chilli Rub
- Not Just BBQ Beer Can Chicken
- XL Red Chilli Hot Sauce
Makkelijke recept stappen:
TIP! Bekijk de live recept video HIER >
1. Verwarm de bbq tot 200 graden, indirecte garing.
2. Rub de kipdijfilets royaal met Beer Can Chicken. Leg de kipdijfilets op het rooster, op indirecte hitte! En grill kort tot een interne temperatuur van 78 graden is bereikt. (Half uurtje ongeveer)
3. Snijd ondertussen zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla’s. Gebruik de ringvorm.
4. Mix gesmolten roomboter met Chipotle Chill rub (erg spicy/heet, dus matig). Haal de tortilla’s hier doorheen. Keer de metalen muffinvorm ondersteboven en zet de tortilla’s tussen de ‘cups’. Zet voor 5 minuten in de grill en laat afkoelen. Het afkoelen is enorm belangrijk, omdat dit de
5. Snipper de rode paprika en uit, en bak die kort in een ovenvaste schaal of op de Monolith grill ring.
6. Meng in een kom de uit elkaar getrokken kip (pulled chicken), kort gebakken paprika in blokjes, gebakken rode ui, crème fraîche, blokjes cheddar en een eetlepel Chipotle Chill rub.
7. Vul elke taco met de mix en bestrooi met cheddar. Zet de taco’s naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 minuten in de nog warme bbq tot de cheddar smelt.
8. Besprenkel met XL Red Chilli hot sauce
4. Caveman style Tomahawk steak
Vraag: hoe holbewoner wordt je op Koningsdag? Biertje in de hand en gaan! En dan niet te lang nadenken over hoe te bereiden. Soms voelen we ons oer en denken we aan de tomahawk die we graag op de barbecue gooien. Dus de vraag aan jou: barbecue jij je Tomahawk op de grill of op holbewoner wijze?
Bekijk deze video en probeer je eigen caveman barbecue ervaring. Onze NOT JUST BBQ mannen gaan deze keer voor Caveman Coffee.
> > BEKIJK HIER DE CAVEMAN BBQ VIDEO < <
Bereidingswijze
1. Snijd grof vet van het vlees en snijd de vetrand in tot op het vlees en omwikkel het bot met aluminiumfolie.
2. Marineer met de Coffee Rub en laat het intrekken zo lang als je wenst.
3. Steek de houtskool aan en breng op een hoog vuur van ongeveer 220 graden tot de vlammen weg zijn.
4. Leg nu de Tomahawk plat op de kolen en houd hem daar ongeveer 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte).
5. Draai het vlees om en herhaal.
6. Meet ondertussen de kerntemperatuur, breng deze op 54 graden voor medium rare.
7. Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten en geniet!
Welk recept ga jij deze Koningsdag maken? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!