De zomer is de perfecte tijd om buiten te koken, en niets is lekkerder dan de rokerige smaak van gegrilde zeevruchten. Een van onze favoriete barbecuerecepten is gegrilde pittige gamba’s op spiesjes. Het is snel, makkelijk en absoluut heerlijk. Of je nu een feestje in de achtertuin organiseert of gewoon geniet van een familiediner, deze gegrilde garnalenspiesjes zijn zeker een hit. Hier is stapsgewijs het recept.
Ga jij dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq op je sociale media. Dan delen wij het met alle barbecuefans. En vergeet niet te kijken naar onze andere recepten EN je te abonneren op ons YouTube-kanaal. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Not Just BBQ Chilli Ghost Rub
- Not Just BBQ firestarters
- grote garnalen
Benodigdheden
- Kamado barbecue
- Kolen
- Schaaltje om te marineren
- Snijplank
- Scherp mes
>> Bekijk hier onze step-by-step how-to video recept <<
Makkelijke stappen:
1. Marineer de garnalen zodat de kruiden goed in kunnen trekken. Dit kun je de avond vooraf doen en minimaal 30 minuten is toch wel aan te raden (in onze video doen we het iets sneller vooruit spoelen ;-). Wanneer je houten spiezen gebruikt dan is het beter om deze zeker 2 uur in water te laten weken zodat ze straks niet verbranden tijdens de bereiding.
2. Doe de garnalen in een kom, voeg een beetje plantaardige olie toe en de Chilli Ghost Rub. Roer voorzichtig door elkaar en zet afgedekt in de koeling. Dat is alles. In deze rub is al zeezout, suiker, ui, citroensap en knoflook toegevoegd dus extra toevoegingen zijn niet meer nodig. Attentie!: dit is een rub voor de liefhebbers van HOT. Dit is een extra scherpe, geurige kruidenmix op basis van de ‘ghost chilli’, de heetste peper in de wereld. Dus bepaal zelf hoe heet je de gamba’s wenst en gebruik niet te veel.
3. Bereid de kamado voor door deze te vullen met houtskool, voeg twee Fire Starters wokkels toe en maak het vuur aan. Wacht 5 minuten tot de barbecue goed heeft gefikt en plaats het rooster. We roosteren de gamba namelijk kort en krachtig direct boven het vuur.
4. Sluit de deksel en zorg dat de temperatuur in de kamado rond 180 graden Celcius komt. Sluit de schuiven 3/4.
5. Rijd de garnalen aan de spiezen.
6. Leg de spiezen boven het directe gedeelte op het rooster. Gril de garnalen 2 minuten aan beide zijden.
7. Klaar! Eet smakelijk!