Winter BBQ vibes, iemand? ❄️🔥 Laat je inspireren door deze recepten die perfect zijn voor koude winterse avonden en Oud en Nieuw.🍖✨ Verzamel je vrienden, steek de grill aan en maak dit seizoen onvergetelijk! Vind hier vier winter-warme recepten.
Wij hebben voor je gemaakt:
- Grote rokerige Côte de Boeuf met chimichurri en zoete kaasaardappelen
- Hartige Hunters Poolse Bigos-stoofpot met zuurkool en worst
- Comforting beef pie van pulled beef
- S’mores dip om samen te dippen en te delen op oudejaarsavond
Ga je een of meerdere recepten maken? TAG #notjustbbq in je social media. Dan delen wij het met barbecue fans. En vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken EN abonneren. Je vindt ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
2. Côte de Boeuf met chimichurri en zoete aardappels
Een mooi groot stuk mals vlees. Côte de Boeuf is een mooie naam voor ribbiefstuk van de oerrib van een rund met het ribbot er nog aan. Het is het voorste deel van het rib-eye dat het meest malse en dikste geaderde spiervlees belooft. Het is boterzacht in je mond en super smaakvol.
Geef deze rib dus de aandacht, liefde en vooral de juiste tijd en temperatuur die het vraagt! En u zult genieten. Echt genieten van dit robuuste maar delicate stuk vlees op je barbecue. Perfect voor een speciale zondag. Dus neem je tijd, en je familie en vrienden zullen ervan genieten. Zeker met dit recept van zoete aardappel en pittige chimichurri. Fijn winter!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- Dubbele Côte de Boeuf met bot
- 1 citroen
- Roomboter
- Verse peterselie
- Verse oregano
- 1 rode ui
- 1 lenteuit
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Zoete aardappel
- Geraspte oude kaas
- Bacon reepjes
- Not Just BBQ Coffee rub
- Not Just BBQ Chimichurri rub
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters, etc. voor gereedmaken van je BBQ
- 1 schaal om de chimichurri te mengen
- Snijplank
- Scherp mes
- Kookpan
- Ovenschaal
- Theedoek
- Barbecue tang
Bereiding
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Start je BBQ met onze firestarters. Bereid de BBQ temperatuur tot 250 graden Celsius.
2. Kook de zoete aardappelen in een pan met water gedurende 15 minuten, verwijder de schil, snijd ze in dikke plakken en leg de aardappelen in een ovenschaal.
3. Snijd de bosui, rode ui, rode peper, peterselie, oregano en knoflook fijn, rasp de citroenschil.
4. Verdeel de spekreepjes, lente-ui en geraspte oude kaas over de zoete aardappel en bak 30 minuten met de barbecue gesloten.
5. Meng ondertussen alle verse kruiden, rode ui, rode peper, knoflook en citroenschil met de Not Just BBQ chimichurri kruiden en een paar eetlepels olie en balsamicoazijn naar smaak, laat alle smaken intrekken voor een extra pittige bite.
6. Laat de côte de boeuf minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
7. Besprenkel rijkelijk met de Not Just BBQ Coffee rub. Bedek alle kanten goed.
8.Direct op de grill goudbruin grillen.
9. Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160 graden Celsius
10. Voeg op dat moment rookhout toe tussen de kolen. Onze chef-kok gebruikte Cherry Wood Chunks.
11. Grill het vlees indirect tot je een kerntemperatuur hebt tussen de 50-53 graden C.
12. Laat het vlees voldoende rusten, let op je cuisson of gaarheid want het vlees zal nog even doorkoken voordat je het in superdunne plakjes snijdt. Serveer met de chimichurri over het vlees en de aardappelen ernaast. Genieten maar!
Eindresultaat van Côte de Boeuf met chimichurri en zoete kaas aardappels
3. Winterse hunters stoofpot in Poolse Bigos stijl
Ingrediënten
- Not Just BBQ Hunters Stew Mix
- Not Just BBQ Chilli Challenge Giftpack
- Not Just BBQ Firestarters
- 900 g zuurkool (pot of pak)
- 3 el plantaardige olie
- 1 theelepel boter
- 2 grote uien – geschild en fijngesneden
- 500 g schouderkarbonade – in kleine blokjes gesneden
- 4 kabanosy – dunne, gerookte Poolse worstjes, in stukjes van 1 cm gesneden
- 200 g ½ ring kielbasa, Poolse worst – in blokjes gesneden
- 4 pimentbessen
- 2 pruimen – fijngehakt, of 1 el powidla, Poolse pruimenboter
- 1,5 liter water
- 100 g verse witte champignons – gehakt
- ½ krop witte kool – fijngesneden
- roggebrood
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer The Bastard)
- Kolen
- Grote gietijzeren pan
- Middelgroot gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Verwarm de grill voor op 200 graden.BBQ stoofgerecht Poolse Hunters Stew met kool, karbonade, worst en pruim.
3. Pot pie met groenten en pulled beef
Ingredienten beefhammer (of gebruik vis of lam)
- 1 beefhammer (2-2,5 kg)
- Not Just BBQ butcherpaper
- Not Just BBQ Smoke Chunks Cherry
- Not Just BBQ smokehouse rub
- Not Just BBQ Whisky Pepper Saus
Ingredients pot pie
- 160 gram ongezouten roomboter
- 225 gram bloem
- Extra bloem voor uitrollen
- Half ei
- Mespunt salt
- Bruin bier
- 1 winterpeen
- 1 bosui
- 1 doos diepvries erwten
- Not Just BBQ butcherpaper
Bereidingswijze dag vooraf
- Snijdt het vlies, overtollig vet van het vlees.
- Bindt rondom op met slagerstouw.
- Rub in met de Smokehouse kruiden
- Stel de barbecue in voor indirect garen, dome temperatuur op 115-120 graden C
- Maak een mopsaus waarmee je het vlees goed blijft insoppen. Wij gebruikten kopje water, 1 el Whisky Pepper saus, 2 el Smokehouse rub, klontje roomboter), even aan de kook brengen en klaar.
- Leg kersen rookhout op de smeulende kolen.
- Zet beefhammer staand op rooster, lekbak eronder.
- Na een uur roken kan je hierna gaan starten met zo’n 3 tot 4 x moppen van het vlees. Vlot doen, want de warmte in de BBQ wil je optimaal houden.
- Zodra de beef hammer kerntemperatuur 70 graden Celcius heeft, haal je beenmerg eruit met spies/pincet of druk door naar onder. Bewaar het merg apart.
- Pak beefhammer in met butcherpaper. Strak inpakken met slagerstouw en giet er eerst een beetje mopsaus bij.
- Zet terug op grill en gaar door tot 92-94 graden.
- Haal de beefhammer uit het butcherpaper. Smeer de beefhammer royaal in met pepersaus en zet half uur terug op het rooster. Zet het schaaltje beenmerg erbij.
- Laat daarna het vlees half uur rusten, sla het butcherpaper eromheen om de warmte een beetje te behouden. Wanneer je langer laat rusten, rol er dan een schone oude handdoek omheen en leg in een koelbox/tas.
Maak vandaag ook alvast het deeg voor de pot pie’s. Wel zo handig. Het recept is simpel:
- Voeg roomboter, bloem, half ei en snufje zout bij elkaar in een kom en kneed tot een stevig deeg. Is het nog te kruimelig kneed het dan verder met je warme hand.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Een dag mag ook.
Bereidingswijze op de dag zelf
- Verwarm de barbecue voor op 175 graden Celcius
- Vet de quichvorm licht in en zet opzij.
- Rol het taartdeeg uit. Snijd grote cirkels (groot genoeg voor bodem en zijkanten quichvorm) en kleine cirkels voor het ‘dakje’ van de pie’s uit het taartbodemdeeg. Restjes taartkorstdeeg kan je steeds opnieuw rollen.
- Snijdt alle groenten klein.
- Blancheer de erwten en wortel met heet water. Laat paar minuten in heet water staan.
- Gebruik het vlees van de beefhammer en trek het los met twee vorken. Overgiet met extra Whisky Pepper saus. Voeg aan het mengsel alle groenten toe.
- Bekleed de quichvormen met grotere deegcirkels en verdeel het vleesmengsel gelijkmatig over de vormpjes. Bedek met de kleinere cirkels en knijp de randen samen om af te sluiten.
- Prik gaatjes in de bovenkant van elke taart, of 1 kruis in het midden. Dit is nodig om damp kwijt te kunnen.
- Bak 25 tot 30 minuten, tot de pastei goudbruin kleurt.
- Terwijl de pasteien worden gebakken, kan je eventueel nog een jus maken van vlees van een van je andere gerechten.
Serveer de pot pie’s warm en dampend. Eventueel met een frisse salade en een gepofte aardappel erbij. Serveer met jus en pittige assortiment chilli sauzen.
4.Winterse barbecue S’mores DIP om te delen
NIEUWJAAR WINTER BBQ TIP | S’mores dip, waarschuwing dit is zoooo lekker, makkelijk en zal je goed opwarmen op oudejaarsavond. Dus haal die Big BBQ Marshmallows in huis! Als cadeau in een cadeauverpakking of in XXL zakken. Het is een perfect dessert na je barbecuesessie, dus gebruik je barbecue nu hij nog warmte heeft zonder dat je hem opnieuw moet opstoken. Want deze S’mores dip is klaar in 15 minuten.Ingrediënten
- Not Just BBQ XL bag BBQ marshmallow
- Not Just BBQ giftpack in een tube BBQ marshmallow
- dipkoekjes naar keuze, zoals Oreo’s of chocoladesticks
Benodigdheden
- Kamado barbecue (wij hadden dit keer de Monolith Junior)
- Kolen
- Gietijzeren bakpan
Bereidingswijze
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<