- Moink fakkels
- Sappige gerookte hamburger
- Beer can chicken
- Tomahawk caveman style
RECEPT 1. Moinkfakkels
Waarschuwing: dit is zooo lekker, de fakkels vlogen van het bord. Met name door de kaas en de aflak met de pittige sauzen is dit een snelle overheerlijke hotdog op een stokje!
Ga jij dit gerecht bereiden deze Independence Day vakantie? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je sociale media.
> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<
Ingrediƫnten
- 500 gram Runderchipolata worstjes
- 16 plakken Ontbijtspek
- 150 gram geraspte kaas
- BBQ-prikkers (Ā±20 cm, in water gedrenkt)
- NJB-Smokey BBQ Braai Shaker
- NJB-Chilli Garlic Sauce
- NJB-Honey Mustard Sauce
Makkelijke recept stappen:
TIP! Bekijk het recept met ALLE foto’s stap voor stap HIER >
Moink fakkels zijn eigenlijk moinkballs aan een spies, hartige kleine “lolly’s” die een lekkere snack zijn op je tuinfeest tijdens Independence Day. We laten je zien hoe gemakkelijk het is om ze te maken.
- Doe de runderchipolata worstjes op de prikkers
- Leg op elk bord 2 plakjes ontbijtspek en wikkel er spiesjes mee.
- Bereid de grill voor op 180Ā°C indirecte hitte.
- Grill de beefsticks indirect gedurende 20 minuten.
- Mix ondertussen de twee sauzen en voeg hier geraspte kaas.
- Bestrijk na 15 minuten de spiesen met het honing-BBQ-sausmengsel en gril nog 5 minuten indirect. Wij legden de worstjes eerst in aluminium bakjes zodat de kaas niet teveel in de barbecue lekt.Ā
- Gril tot slot de beefsticks in ca. 3 minuten boven directe hitte tot ze krokant zijn.
RECEPT 2. Juicy beef burger on the grill
Ingrediƫnten
- 500 gram rundergehakt van de beste kwaliteit!
- Hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
- Krop botersla
- 2 Tomaten
- 2 Augurken
- 1 Rode ui
- 2 Eieren
- oud brood kleingesneden, of grove paneermeel
- Not Just BBQ smokehouse rub
- Not Just BBQ Whisky Pepper Saus
Bereiding
- Bereid je bbq voor op een hete grillsessie op 200 graden celcius.
- Voeg eieren, paneermeel en verse peterselie toe aan het gehakt.
- Kruid het met Not Just BBQ smokehouse BBQ Rub en meng goed maar kneed niet te lang.
- Gebruik een hamburgerpers of goede handen, om je burgers te modelleren. Tip: maak een klein kuiltje in het midden, zodat de burger niet hol en ongelijk wordt.
- Klaar voor de barbecue? Voeg ons Whisky rookhout toe
- Grill bruin en krokant, met het deksel UIT! Je wilt niet koken, je moet grillen!
- Snijd de groenten en broodjes in plakjes, grill de broodjes tot ze knapperig zijn.
- Bouw in laagjes je burger en wees royaal met de Whisky Peper Saus.
Ingredients
- 330 ml gemberbier of ander bier
- 1 hele kip (ongeveer 1.3 kg)
- NJBBQ beer can chicken rub
- 4 theelepels hoisin saus
- NJBBQ Mango Chili sauce
- Kern thermometer
Bereiding
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
- Open het blikje gemberbier, dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi hem royaal met de beer can chicken kruiden.
- Schuif de kip voorzichtig over het blikje bier. Trek de twee poten heen en weer, zodat het blikje en de poten samen drie poten vormen.
- Leg de achterkant van de kip met het blikje op het koelste deel van het barbecuerooster. Draai de kist naar het warmste deel en leg het deksel op de barbecue. Grill de kip ongeveer 45 min.
- Bestrijk de kip rondom met wat hoisinsaus en grill nog 10 minuten met het deksel op de barbecue. Draai de kip af en toe zodat alle kanten goed verhit zijn.
- Controleer of de kip gaar is door een stuk van de kip open te snijden. Is de kip roze? Leg hem dan terug op de barbecue! Als de dijen een temperatuur van 75Ā°C hebben, is de kip gaar.
- Haal de kip met het blikje van de barbecue en laat het 5 minuten rusten. Verwijder voorzichtig het hete blikje en verdeel de kip in stukken.
- Geniet ervan!
RECEPT 4. Caveman style Tomahawk steak
Vraag: hoe holbewoner wordt je op Independence Day? Biertje in de hand en gaan! En dan niet te lang nadenken over hoe te bereiden. Soms voelen we ons oer en denken we aan de tomahawk die we graag IN de barbecue gooien. Dus de vraag aan jou: barbecue jij je Tomahawk op de grill of op caveman wijze? Bekijk deze video en probeer je eigen caveman barbecue ervaring.
Onze NOT JUST BBQ mannen gaan deze keer voor Caveman Coffee
Bereidingswijze
- Snijd grof vet van het vlees en snijd de vetrand in tot op het vlees en omwikkel het bot met aluminiumfolie.
- Marineer met de Coffee Rub en laat het zolang intrekken als u wilt
- Steek de houtskool aan en breng op een hoog vuur van ongeveer 220 graden tot de vlammen weg zijn.
- Leg nu de Tomahawk plat op de kolen en houd hem daar ongeveer 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte).
- Draai het vlees om en herhaal.
- Meet ondertussen de kerntemperatuur, breng deze op 54 graden voor mediumrare.
- Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten en geniet!