🎄🔥 De buitenkeuken kan centraal staan deze kerst. Want met een redelijk zachte winter, de heater aan en de vlammen in uw grill, verzamelen uw gasten zich graag om uw barbecue. De rijke geur van kruiden en geroosterd vlees is een voorbode voor uw master grill uitspattingen. De recepten en all-in vegan kruiden van Not Just BBQ zorgen ervoor dat uw gerechten makkelijk te bereiden zijn. Team Not Just BBQ wenst u en uw familie en vrienden hele fijne kerstdagen! Wij hebben voor u gemaakt:
- Ossenhaas gedrengd in rode wijn (Colombian Lomo al Trapo)
- Malse Taurus beef met pastinaakchips
- Gevulde bavetterollade met spinazie, pijnboompitten en pesto
- Kreeft met citrus boter
1. Diamanthaas geweekt in rode wijn (Colombian Lomo al Trapo)
Barbecue recept voor diamanthaas, ook wel bekend als de hanger steak (het hangt letterlijk aan het middenrif bij de onderste ribben van het rund), is een heerlijk mals stuk vlees dat perfect is voor de barbecue. Wanneer je deze diamanthaas of ossenhaas op de ‘caveman style’ bereidt, krijg je een onderscheidende en smaakvolle ervaring. Deze methode omvat het grillen van het vlees direct op de hete kolen, wat zorgt voor een rokerige, knapperige korst en een sappige binnenzijde.Ga je dit gerecht bereiden? Laat ons weten hoe het eindresultaat was! TAG #notjustbbq in je social media en we delen het met alle bbq-fans. Je kunt ons ook vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten voor Lomo al Trapo bereiding
- 1 Ossenhaas of diamanthaas
- Droge rode wijn, 500 ml
- 40 gram grof zeezout (njbbq!)
- 1 tomaat
- 1 ui
- Koriander
- 2-3 gesneden rode pepers
- 4 lente-ui of bosui
- 1 limoen
- 2 knoflookteentjes
- 1 el witte wijn azijn
- Not Just BBQ coffee rub
- Not Just BBQ zeezout grinder
Benodigheden
- Kamado barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters
- Snijplank
- Slagerstouw
- Oude schone theedoek
Bereiding
>> Bekijk HIER ons step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Prepareer de BBQ. Steek aan met firestarters.
2. Terwijl de kolen opwarmen, week de theedoek en 1,5 tot 1,8 meter slagerstouw in de rode wijn.
3. Leg de met wijn doordrenkte handdoek op een werkoppervlak (dat niet snel vlekt ;)). Strooi het zout over de handdoek en vorm een gelijkmatige laag die groot genoeg is om het complete stuk vlees te bedekken.
4. Verdeel hierna de Coffee Rub over het zout.
5. Leg de diamanthaas of ossenhaas op de kruiden. Rol het rond het vlees. Wikkel het zout en handdoek rond het vlees en omhul het volledig.
6. Bind het met wijn doordrenkte slagerstouw rond het vlees en bind deze elke 3,5 cm op. Giet extra wijn op de theedoek om volledig te laten weken.
7. Leg het ingepakte vlees direct op de hete kolen. Laat ongeveer 10 minuten grillen en draai dan om. Ga door met grillen totdat de diamanthaas een interne temperatuur van zo’n 40-45 graden Celsius (afhankelijk van jouw eigen voorkeur). Haal dan snel je diamanthaas van de houtskool af en laat rusten. De kerntemperatuur zou in zo’n 5 tot 10 minuten tijd moeten stijgen tot zo’n 51-54 graden Celsius.
8. Terwijl je diamanthaas ligt te rusten, maak je de Aji Picante. Combineer alle ingrediënten + wat coffee rub in een blender tot een gladde massa.
9. Haal de diamanthaas uit de theedoek. Deze mag je weggooien. Schraap de zoutkorst van het vlees af en trancheer in mooie stukken. Serveer met de Aji Picante en eet smakelijk!
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Resultaat diamanthaas coffee & wijn Lomo al trapo met Aji Picante
2. Boterzachte Taurus beef met pastinaak chips
Ingrediënten
- 2x 350 gram Taurus Beef kotelet
- Kleine trostomaten aan het stokje
- 1 Pastinaak
- Not Just BBQ fire starters
- Not Just BBQ smoke wood hickory
- Not Just BBQ BBQ Steak grinder
- Not Just BBQ Salt & Pepper Shaker
Bereidingswijze
3. Gevulde bavette roulade met spinazie, pijnboompitten en pesto
Ingrediënten
- Baby spinazie
- Parmaham
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Pesto
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ Texan Steakhouse BBQ rub
- Not Just BBQ Hickory Smoke Chunks
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters voor aanmaken van je bbq
- Kom of bakvorm voor het roosteren van de noten
- Snijplank
- Scherp mes
- BBQ tang
Bereidingsmethode
>> Bekijk hier de step-by-step how-to video <<
Snel recept:
Gevulde bavette rollade van de barbecue
Citrus boter kreeft van de barbecue
Het blijft toch een culinair hoogstandje: kreeft. Wij zijn ons altijd bewust dat we barbecueën met eerlijk vlees, vis en zeevruchten en dat we de natuur dienen te respecteren. We hebben het daarom deze keer simpel en basic gehouden, eerlijke smaken waarbij de kreeft zelf de hoofdrol speelt. Hier zijn onze stappen om een heerlijke boterzachte kreeft te bereiden.
Bekijk de YouTube step-by-step video HIER <
Heb jij al eens kreeft gemaakt op de bbq? Benieuwd wat je ervaring was. Tag ons en deel het op Facebook, Instagram of Pinterest dan kunnen wij het delen onder onze fans.Â
YOU CAN’T GO WRONG. BE THE MASTER.
Ingrediënten
- 1 verse kreeft (levend of bevroren, kies zelf)
- Roomboter
- Verse peterselie
- Verse tijm
- Teen knoflook
- 1 citroen
- Not Just BBQ Seasalt grinder
- Not Just BBQ fishgrinder
Benodigdheden
- Kamado of #weber barbecue
- Kolen, Not Just BBQ Firestarters voor klaarmaken van je BBQ
- 2 schaaltjes om de olie en boter te mengen
- Snijplank
- Superscherp mes
- BBQ tang
Bereidingswijze
>> Bekijk hier step-by-step how-to video recept <<
Snelle recept stappen:
1. Start de BBQ met onze firestarters. Laat de barbecue super heet worden.
2. Meng de olie met fijngesneden verse tijm en knoflook in een kleine schaal. Voeg een beetje Sea Salt uit de grinder toe.
3. Snijd de kreeft doormidden. Dit is een beetje een gedoe, je wilt de kreeft met één beweging doden. Op de kop van de kreeft zie je een kruis. Neem een scherp mes en plaats deze op dit kruis, geef een harde tik en snij de kop en ook het lijf direct door.
4. Verwijder voorzichtig de ingewanden uit de kop.
5. Bestrijk de snijkant van de kreeft met de tijmolie.
6. Leg de kreeften op het rooster van de hete bbq met de snijkanten naar beneden. Grill de kreeft ongeveer 3-4 minuten tot de kreeftenschalen mooi dieprood zijn geworden. Pas op dat het vlees niet te gaar wordt, want dan smaakt het niet lekker.
7. Roer ondertussen de Fish Grinder kruiden, gehakte peterselie en geraspte citroenschil door de boter en breng op smaak met peper en misschien een beetje zout.
Â
8. Draai de kreeften even om en voeg een dikke lik boter toe en laat deze 1 minuut smelten
9. Haal de kreeft van de grill. Voeg nog een lik boter toe op de hete kreeft als je dat lekker vindt. Calorieën daar denken we nu niet aan.
Hak de kreeftenscharen voorzichtig open en haal het vlees eruit. Leg dit in de holte van de kop of naast de kreeft zodat iedereen kan pakken wat hij lekker vindt
Onmiddellijk serveren. Lekker met wat vers Bier Brood, salade of een gepofte aardappel gevuld met spinazie. Geniet ervan!
Verse lemon butter kreeft van de barbecue
Â
Â
 Alle gebruikte rubs, sauzen en spices kan je HIER vinden >