Recepten

Zalm is al jaren één van de meest bekende vissoorten. Niet gek, want zalm is een vis die zowel verkrijgbaar is bij een specialiteitenzaak, als bij de supermarkt en te vinden is als zalmfilet, in mootjes of als hele vis.
Deze geliefde vis is gemakkelijk te breiden, ook op de BBQ. Het recept van Not Just BBQ is simpel en lekker; een broodje pulled zalm, bereid met behulp van een rookplankje.

Voorbereiding

Leg de cederhouten plankjes in een schaal met water zodat deze goed vochtig worden. Hiermee voorkom je dat het hout direct verbrand.

Bereid je BBQ voor om direct te grillen op gematigde temperatuur (160°C). Als de temperatuur te hoog is gaart de zalm te snel en heb je kans dat de eiwitten uit het visvlees treden. Dit kan geen kwaad (vlees wordt iets droger) maar ziet er niet zo smakelijk uit.

Bereiding

 Ca. 45 min.

Strooi peper en zout over de zalm en leg de vis op de geweekte plankjes cederhout met de huidkant naar beneden. Plaats de planken direct boven de kolen en sluit de deksel.

Intussen smeer je de broodjes vast in met de mosterdsaus en beleg je deze met een handje veldsla.

Na ongeveer 3 kwartier was onze zalm klaar. Je zou voor de zekerheid de kerntemperatuur kunnen checken. Als deze 50°C is is de zalm mooi rosé. Trek de filets voorzichtig uit elkaar en beleg de broodjes rijkelijk. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment