Gegrilde zalm met sinaasappel & asperges
Wel eens gehoord van bier mosterd? Not Just BBQ heeft een heerlijke lijn mosterds gemaakt van gebrouwen gerstemout. De smaak sinaasappel is perfect in combinatie met varkensvlees of zoals in dit recept, met gegrilde zalm!
Ingrediënten:
- 600g zalmfilet
- 2 bossen groene asperges, uiteinden verwijderd
- 1 sinaasappel (of citroen) in plakjes
Dit gerecht maak je met onderstaande Not Just BBQ producten:
- Fish Grinder
- Beer Mustard Orange
- Garlic & Herb Shaker
Grillmethode:
- Direct
- 190-210°C
- Deksel geopend
Optioneel:
- Dip de zal in de heerlijke Ginger Wasabi saus voor een extra kick.
Bereidingswijze:
- Dep de zalm droog met keukenpapier en verwijder eventuele graten.
- Kruid de zalm met de ‘Fish grinder’ en plaats de vis direct op de hete grill voor 10-15 minuten samen met de groene asperges. Keer de zalm en asperges na 5 minuten om en gebruik een kleine kwast om de zalm licht in te smeren met ‘Orange Mustard’.
- Schud de ‘Garlic & Herb’ mix over de asperges en keer ze nogmaals om tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Keer na 5 minuten de zalm weer om en smeer de overgebleven kant in met mosterd
- Serveer de zalm met de asperges en plakjes sinaasappel.